Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Picture 2

Så billig er iPhone i USA

Hadde det bare vært slik i Norge!

Mens vi her i Norge lider oss igjennom hver eneste nyhet om Netcoms stive priser, sitter amerikanerne over dammen og gjør det samme. Der borte er det imidlertid AT&T som skaper opprør.

Abonnementsprisene AT&T dukket nettopp opp, og selv om amerikanerne er i harnisk, er det svært koselige priser sammenliknet med det vi blir møtt med.

Fri nettbruk for alle
I USA har det haugevis av abonnement å velge imellom, men de mest aktuelle å sammenlikne med her i Norge er de individuelle abonnementene.

Det billigste abonnementet fra AT&T koster amerikanerne 69.99 dollar i måneden, omtrent 300 kroner. Dette inkluderer 450 minutter gratis ringetid og uendelig bruk av internett på dagtid. På kveldstid og på helgene blir det satt begrensninger på totalt 5GB i måneden.

Det billigste fra Netcom koster 399 kroner og inkluderer 100 minutter ringetid, 100 sms og 100MB nedlasting.

Alt betalt for 650 kroner
Hvis de amerikanske iPhonekjøperne virkelig vil slå på stortromma kan de kjøpe det dyreste abonnementet, som gir dem fri bruk av samtlige tjenester. Gratis ringetid, sms, internett – hele røkla. For dette må de betale 129.99 dollar, eller 650 kroner. En svimlende pris i USA. For oss virker det som en stor vits.

Det er allikevel klart at det ikke er mange land som hittil har vært fornøyd med prisantydningen teleselskapene har kommet med. Kanada skriver brev og klager direkte til Steve Jobs, amerikanerne koker av sinne og vårt forum bobler over av irriterte lesere. Om dette vil reflekteres i salgstallene til iPhone er det bare å vente og se på.

Annonse
Stikkord: gratis, internett, iphone, netcom, skriver, sms, steve jobs, usa