Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Gates poserer med Master Chief fra Halo-spillene. (Ill.: wikipedia)

Avslørende Gates-brev

Svært frustrert over XP og Microsoft.com

Seattlepi har gravd i Microsoft-epost som har dukket opp i forbindelse med antitrust saken for noen år siden. Der er det interessant informasjon om Gates brukeroppleveser foran en Windows-maskin.

Ikke lett å laste ned

I brevet fra 2003 kommer det frem at Gates som alle andre også blir frustrert foran en PC med Windows.

«Jeg er ganske skuffet over hvordan Windows brukervennligheten har gått flere steg tilbake og hvordan programorganiseringsgruppene ikke kjører brukervennligheten fremover. La meg presentere deg min opplevelse i går. Jeg valgte å laste ned Moviemaker og kjøpe Digital Plus pack, så jeg gikk til Microsoft.com. De har en nedlastingsside så jeg gikk dit. De første fem gangen jeg brukte nettsiden fikk jeg time out når jeg skulle få opp nedlastingssiden. Etter et åtte sekunders opphold kom det tilbake,» starter Gates i brevet og legger til at Microsoft.com er så treg at den er ubrukelig.

Rotete nettside

Gates forklarer også hvor vanskelig han syntes det var å finne noe på Microsofts hjemmeside og sammenligner med at til og med adresser som «C:Documents and SettingsbillgMy DocumentsMy Pictures» er lettere å skjønne.

Det er ikke bare selskapets hjemmeside som plaget (plager?) sjefen. «Vet ikke Windows Update hvordan den snakker med Windows?» Gates kommenterer eposten slik: «Det går ikke en dag uten at jeg sender en slik epost. Det er jobben min.»

Hør en dramatisert versjon av Gates klage her.

Kilde:
SeattlePI

Stikkord: digital, gates, hjemmeside, pc, windows, windows update, xp