Hopp til navigasjon Hopp til innhold
sandisk

Flom av SSD-disker

Ikke lenge til du kan få en også.

Mange skulle gjerne fått kloa i en SSD-disk. Fordelene er mange – de er raskere og bruker mindre strøm. Ulempen, ihvertfall foreløpig, er at de koster skjorta.

SSD-flom

En temmelig dyr variant av Macbook Air er allerede tilgjengelig med SSD-disk, det samme er alle versjoner av Asus Eee. Nå har Sandisk, Intel og TDK sluppet nye SSD-disker, melder News.com.

Sandisk har kalt disk-serien «pSSD» (paralell ATA solid state drive) for såkalte «Netbooks», datamaskiner som eee som ikke duger til stort annet enn enkle kontoroppgaver og surfing. Diskene vil komme i størrelser på 4, 8 og 16 gigabyte.

Serien med 1.8-tommers disker skal i følge news.com ha en lese-hastighet på 39 MB/s og skrivehastighet på 17 MB/s. Diskene skal være tilgjengelige fra august, og prisene vil bli annonsert samtidig.

Intel og TDK følger på

TDK har sluppet serien «HS1» på 2.5-tommer, med 16, 32 og 64 gigabyte kapasitet. Hastigheten skal ligge på 100 MB/s for lesing og 50 MB/s for skriving av data. Prisen er oppgitt til å være 1900 dollar (i overkant av 9 600 norske kroner) for 64-gigabyteutgaven og 1400 dollar (ca. 7000 kroner) for 32 gigabyte.

I følge News.com skal også Intel annonsere SSD-disker i løpet av andre kvartal. Disse vil ha kapasitet på 80 og 160 gigabyte.

Kilder:
Sandisk
News.com

Stikkord: asus, asus eee, eee, intel, macbook air, sandisk, ssd