Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nødnummer-funksjonen lar deg ringe til hvem som helst når telefonen er låst. (Ill.: Foto: Per Ervland)

iPhone til Norge

NetCom fikk avtalen. Kommer trolig 9. juni.

Svenske TeliaSonera har nå offisielt bekreftet at de har gjort en avtale med Apple om å introdusere iPhone til Norge, Sverige, Danmark, Finland, Litauen, Latvia og Estland senere i år.

Eksklusiv avtale?

Siden NetCom er selskapet TeliaSonera eier i Norge, blir det NetCom-kundene som får iPhone her i landet.

Noe eksakt tidspunkt for Norges-lanseringen blir ikke oppgitt. Det er heller ikke klart om telefonen blir eksklusiv for NetCom, slik at for eksempel Telenor ikke kan selge den til sine kunder.

Kommer 9. juni?

Etter all sannsynlighet vil det være den kommende 3G-utgaven av Apples mobil som kommer til Norge. Men heller ikke dette er sikkert, siden 3G-modellen ikke er offisielt bekreftet ennå.

De heteste ryktene i den norske mobilbransjen går imidlertid ut på at lanseringsdatoen er 9. juni (når Steve Jobs holder sin WWDC-åpningstale), at det blir 3G og at den bare vil selges med NetCom-abonnement.

Heller ikke prisen vil TeliSonera eller Apple si noe om.

Utbredt allerede

Hittil har rundt 10 000 nordmenn skaffet seg iPhone via andre land – fortrinnsvis USA. Denne telefonen kan enkelt hackes, slik at den kan brukes med norske teleoperatører.

I USA er telefonen bundet til teleselskapet AT&T. I de europeiske landene der telefon er lansert (Tyskland, Storbritannia og Frankrike) er den også bundet til store teleoperatører.

Selges uten binding

Men dette har medført mye diskusjon og flere runder i rettsapparatet. Både i Tyskland og Frankrike har Apple måttet tillate salg uten abonnement, men da til en pris som de færreste kunder er villige til å betale.

Les også Digi.no

Kilder:
Netcom.no
TeliaSonera.se

Stikkord: 3g, Apple, frankrike, iphone, jobs, Mobil, netcom, steve jobs, telefon, telenor, usa