Nokia Maps blir snart fullt integrert med Nokias webtjeneste OVI.

Annonse


Bedre kart fra Nokia

Allerede i dag kan Nokia-eiere laste ned kart til mobiltelefonen sin, dersom den er er forberedt for det.

Gjør endringene på PC

Men fra september kommer det til å skje en aldri så liten revolusjon for GPS- og kartbrukere i Nokia-verdenen, skal vi tro finnene.

Da integreres nemlig Nokia Maps med Nokias webtjeneste ovi.com. Her finner du i dag både musikk, film, N-Gage-spill og kart. Men fra høsten av vil du også kunne foreta endringer på web-kartet og overføre dem til telefonen.

Legg opp rutene på forhånd

Nettportalen vil fungere som et grensensitt mot telefonen, slik at du både kan legge opp ruter og laste inn de delene av kartverk du har bruk for før du foretar reisen.

Du vil likevel fortsatt ha mulighetene til å foreta alt dette fra telefonen, ved behov. Men Nokia ser for seg at brukerne vil foretrekke å gjøre mer krevende og detaljerte oppgave i ro og mak for an PCen framfor å knote med de små knappene og skjermene på mobilene sine i bilen eller på gata.

Få råd og vink underveis

Nokia kommer også til å knytte seg opp mot partnere som TripAdvisor, som kan gi deg brukererfaringer og anmeldelser av restauranter, hoteller og andre tjenester der du er eller skal.

Lanseringstidspunktet er satt til slutten av september, men da dreier det seg fortsatt om en betaversjon. Når den endelige versjonen av Nokia Maps 2.0 er klar, vil ikke selskapet si noe om foreløpig.

Annonse


Annonse