Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Webby_Logo

Verdens beste nettsider

Webby Awards 2008 er klar – To norske blant vinnerne!

Webby Awards er en årlig kåring som gjennomføres av The International Academy of Digital Arts and Sciences. Nettsteder i 70 (!) forskjellige kategorier får smykke seg med den prestisjetunge tittelen «årets beste nettsted».

Årets vinnere ble klare i dag, her er et lite utvalg:

To norske blant årets vinnere, begge fra det norske reklamefirmaet Mediafront. I kategorien «Health» for kampanjen Try Drugs og i kategorien «Business to Business» under Interactive Advertising for One Minute Live Analysis.

Nettspillsiden «Kongregate» er velkjente for alle som har prøvd spillet Balloon Invasion.

Kongregate lar brukere og utviklere legge inn flash-spill og deler reklameinntektene fra siden med utviklerne av spillet. Det er forøvrig verdt å merke seg at Kongregate vant både folkeavstemningen og juryens pris i kategorien «Games».

Spillmagasinet The Escapist stakk av med folkets- og juryens pris i kategorien «Games Related».

Årets nettjeneste ble blurb.com, som lar hvem som helst lage profesjonelle bøker.

Den meget smukke tittelen «Årets nyhetsside» gikk til NYTimes.com, mens nettleseren Flock gikk av med seieren i kategorien «Social Networking».

Årets podcast ble TED.

Årets person

stevencolbert
(Ill.: Ill: Comecdycentral.com)

Årets person ble komikeren Steven Colbert, kanskje mest kjent for oss nordmenn fra det lille innslaget i «The Daily Show with John Stewart» på NRK.

I juryens begrunnelse heter det blant annet at Colbert bruker internett på en genial måte for å gjennomføre spøker, som for eksempel å sørge for at et Google-søk på «The greatest living american» får opp nettsiden hans som nummer en.

Se mer av Colbert på ColbertReport.com.

Merkelig

I kategorien «Weird» var det Passive-Agressive Notes som gikk av med seieren. Nettstedet legger ut bilder av diverse oppslag og beskjeder gitt rundt om kring i verden, som for eksempel disse.

«Lolcat»-bildesiden I Can Has Cheezburger stakk av med folkets pris.

Se alle nominerte og vinnere her.

Artikkelen ble oppdatert med de norske vinnerne.

Stikkord: bilder, digital, internett, podcast