Fra venstre: Larry Magid, Harry McCracken, John Biggs, Thomas Ricker og Eric Lundquist.

Annonse


– Apple kan ikke gjøre noe feil

MALLORCA: (ITavisen.no): Larry Magid fra CBS News, John Biggs fra Crunchgear, Thomas Ricker fra Engadget, Eric Lundquist fra eWeek og Harry McCracken fra PC World er enige om en ting: Apple er i dag i en posisjon der de vinner alle slag, både i forhold til kunder og konkurrenter.

iPod eller ingenting

– La meg ta et eksempel: Niesen min ville ha en iPod, sa hun. Jeg prøvde å argumentere med at det er mange mediespillere som både er billigere, bedre og mer funksjonsrike. Men hun ville ha en iPod, eller ingen ting.

Slik oppsummerer CBS-medarbeideren Larry Magid situasjonen. Det nytter altså ikke å komme med noe som er billigere eller bedre. Folket vil ha Apple, åkke som.

Kan bli dominerende på PC og mobil

Det samme er i følge panelet som IFA (Interntionale Funkausstellung) hadde satt sammen på sin forhåndspresentasjon på den spanske ferieøya Mallorca i helga i ferd med å skje på mobil- og PC-fronten.

Annonse


Nylig kom meldingen om at Apple har passert 20 prosents markedsandel på privatmarkedet i USA, og er på god vei mot ti prosent i Europa.

iPhone på Fløibanen

Samtidig er iPhone den eneste mobiltelefonen som gjelder på byen – også i markeder der den ikke er lansert ennå. Det fikk Amsterdam-baserte John Biggs erfare da han tok seg en tur til Bergen og satt på Fløibanen.

– Halve vogna hadde iPhone. Og alle snakket om hvor lett det var å cracke den.

Ekspertpanelet var skjønt enige om at noe slikt aldri tidligere hadde skjedd i forbrukerelektronikkens historie. Og flere ga uttrykk for at både Nokia og Microsoft nå for alvor bør begynne å skjelve (om ikke tisse…) i buksene sine.

– Dette skjer på tross av at Apple i mange tilfeller bare har middels gode produkter i forhold til konkurrentene. Jeg har forlengst lagt min iPhone i skuffen og tatt fram min Blackberry igjen. Og vi pressefolk gjør stadig oppmerksom på at det faktisk finnes masse andre gode produkter der ute. Men folk vil visst ikke høre på det øret, sier PC Worlds Harry McCracken.

Annonse