Det er ikke greit å være Apple for tiden.

Annonse


– 3G iPhone kommer i juni

Scott Craig er teknologianalytiker i USAs største bank, Bank Of America. Han hevder overfor nyhetsbyrået Reuters at Apple starter produksjonen av 3G-utgaven av sin mobiltelefon i mai, og at de første telefonene vil være klare i juni.

Utviklerkonferanse

Apple arrangerer sin store utviklerkonferanse i San Francisco i samme måned, så det vil dermed passe bra med en lansering der.

Craig bekrefter langt på vei opplysningene om at Apple har bestilt flere millioner nye iPhones med 3G fra fabrikker i Asia.

3+8 millioner

Mens de første opplyningene gikk ut på at bestillingen var på 10 millioner eksemplarer, sier Bank Of America-analytikeren at det dreier seg om tre millioner i mai. Deretter skal ytterligere 8 millioner produseres ut over høsten, før årsskiftet 2008/2009.

Annonse


Også teleselskapet AT&T, som Apple har eksklusiv avtale med i USA, sier noen lunde det samme som Bank Of America. De er mindre skråsikre på antall og datoer, men forventer at Apple vil starte 3G-salget i løpet av 2. eller 3. kvartal i år.

Fire millioner solgt hittil

Apple vil på sin side ikke si noe som helst. Bortsett fra at de regner med å ha solgt 10 millioner av iPhone innen året er slutt.

Hittil har de solgt fire millioner på verdensbasis siden telefonen ble lansert i slutten av juni i fjor.

Fortsatt få land

Foreløpig er det bare et mindre antall land som har fått iPhone. Foruten USA teller disse blant andre Storbritannia, Frankrike og Tyskland.

Når telefonen kommer til Norge, er ennå uvisst. Det skal fortsatt ikke være inngått noen avtale med en norsk teleoperatør om eksklusivt salg, slik Apple krever.

Annonse


Annonse


Annonse