Dette er ML777S fra britiske NME - en av de første spillerne for HD VMD.

Annonse


Prøver å starte ny formatkrig

Allerede i fjor vår skrev ITavisen om HD VMD – det tredje HD-formatet som skulle konkurrere både med Blu-ray og HD DVD.

Rød laser

HD VMD (High Definition Versatile Multi Layer Disc) er en videreutvikling av dagens DVD-standard. I stedet for å øke datatettheten på platen har produsenten funnet en måte å utvide dagens to DVD-lag til åtte.

I motsetning til Blu-ray, som bruker blå laser, bruker HD VMD rød laser for å lese av innholdet på diskene.

Lavere pris

Det britiske firmaet NME som står bak formatet lover at prisnivået skal ligge omtrent 40% lavere enn for konkurrerende høyoppløste formater.

Formatet ble forsiktig lansert i Frankrike og Sverige, men døde kort tid etter hen som et medie-blaff.

Får problemer

Nå prøver HD VMD-leiren seg igjen – etter at de er kvitt en av sine to konkurrenter. De mener at lavere produksjonsomkostninger både for disker og spillere/brennere er det viktigste argumentet for å velge deres format.

NME har imidlertid to store problemer: Blu-ray er tungt subsidiert, og vil trolig fortsette å være det i lang tid framover for å holde prisene nede. Samtidig er det ingen filmselskaper som støtter HD VMD-formatet.

I tillegg er lydformatene som HD VMD bruker i dag de same som på DVD (Dolby Digital og DTS) og dermed ikke HD i audiofil forstand slik Blu-rays nye lydformater (Dolby TrueHD og DTS-HD Master Audio m.fl.) er.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse