Apple reduserer neppe prisene sine i sommer, men tilsvarende maskiner med Windows kan komme til å falle vesentlig fra neste måned av.

Annonse


Macbook Air er verdens tynneste

(San Francisco/Oslo) Det ble en Macbook Air!

Litt tall først…

Jobs startet sin presentasjon som vanlig med tall. 20 prosent av Mac OS X-brukere har oppgradert til Leopard og OSet solgte 5 millioner kopier på 3 måneder.

Jobs presiserer at dette er det mest suksessrike Mac OS 10 noensinne. Jobs skryter også av iPhone og at telefonen har 19.5 prosent av det amerikanske smartmobil-markedet. RIMs Blackberry-serie er på førsteplass.

Time Capsule og Airport Extreme

Jobs presenterer ny programvare. Time capsule skal fungere sammen med Leopards Time Machine og fungere bedre for laptop-brukere som tar disker ut og inn.

Annonse


Apple lanserer to nye versjoner av Airport Extreme med intern harddisk. Den kommer i to versjoner, en på 500GB (1600 kroner) og en på hele 1TB (2700 kroner). Amerikanske priser.

macworld 2008-039
(Ill.: Ida Oftebro/ITavisen)

iPhone

Jobs skifter tema til iPhone. Telefonen får nok en gang ny programvare. Denne gang gir oppdateringen mulighet til å sende SMS til flere personer samtidig.

Det blir også mulig å forandre på meny-hovedsiden til telefonen og bruke Webclips. Informasjonen stemmer godt med det som ble lekket før Macworld. Oppdateringen er klar allerede i dag.

iPod og iTunes

iPod Touch får fem nye programmer: Mail, Stocks, Notes, Weather og Maps. Oppdateringen vil koste $20 (106 kroner), men forhåndsinstallert på nye enheter. Apple skryter av iTunes-tall: 125 millioner TV-serier solgt, 7 millioner filmer. Bedre enn konkurrentene, men mindre enn hva Apple hadde håpet på.

macworld 2008-058

I forrige uke nådde butikken 4 milliarder solgte låter. Jobs sier Touchstone, Miramax, MGM, Lionsgate, Newline, FOx, WB, Disney, Paramount, Universal og Sony alle er med på å levere filmer til iTunes Movie Rentals.

«iTunes Movie Rentals» lanseres i hele verden i år.

Oppdatert Apple TV

«Vi har alle prøvd å få film til LCD-TVene, men ingen av oss har klart det», sier Jobs. Apple TV får et helt nytt grensesnitt og mulighet til å se hva andre har leid. Den kan hente bilder fra .flickr og .Mac.

Man vil ikke lenger trenge en PC. Man kan leie film i DVD-kvalitet og HD med 5.1 Dolby. Det vil være mulig å synkronisere med iTunes. Leie av en HD-film koster 27 kroner med 100 filmer tilgjengelig med en gang.

Man kan laste ned bilder fra .Mac-gallerier og bruke dem som skjermsparere. Det er kun snakk om en gratis programvareoppdatering som lanseres om 2 uker. Apple senker i tillegg prisen på produktet fra 1600 kroner til 1200 kroner (amerikansk pris).

Macbook Air

Ryktene stemte: det kommer en ny laptop fra Apple og den heter Macbook Air. I følge Apple er dette verdens tynneste laptop.

design_gal08_20080115

Den har en tykkelse på kun 2 cm. på det tykkeste og har en skjerm på 13.3″ og er i widescreen-format med LED-baklys. iSight er innebygd. Tastaturet ligner på de andre Macbookene, men får lys-sensor.

Får multi-touch

Så den store nyheten: den får en multi-touch touchpad. 80GB-harddisk (1.8″) er standard. Man kan oppgradere den med 64GB-SSD. Jobs beskriver SSD som dyrt, men kjapt. SSD-utgaven av Macbook Air koster 24 040 kroner i Norge. Utgaven med 80GB tradisjonell disk koster 14 290.

Maskinen leveres med 1.6GHz Intel Core 2 Duo som standard, men kan også leveres med 1.8GHz. Intel krympet CPUen med 60 prosent. Leveres med 45Watt MagSafe, 1 USB 2.0 port, Micro-DVI og lyd-ut.

Innebygget 802.11.N WiFi og Bluetooth 2.1/EDR. Uten optisk drev men Superdrive kan kjøpes som tillegg til litt over 500 kroner omregnet fra amerikansk pris. Med maskinen følger det også programvare som gjør at man kan «låne» et optisk drev fra en Mac eller en PC.

5 timer batterilevetid. 2GB minne er standard. Forhåndsbestilling starter nå, leveringsklar om to uker. Hele maskinen er pakket inn i aluminium. Leveres i eske som er 56 prosent mindre enn Macbook.

Les mer om Macbook Air på Apples nettsider her.

Mer om iTunes her og Time Capsule her.

«One more thing…»? Nei, det var alt fra Steve Jobs.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse