Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Implantater operert under huden kan bli løsningen på dop-problemetikken, mener svenske toppidrettsutøvere. (Ill.: spychips.com)

Nei til dop – ja til GPS

Svenske sportsstjerner vil ha overvåking under huden.

De svenske idrettstjernene Carolina Klüft og Stefan Holm er mestere i henholdsvis sjukamp og høydehopp. De er begge sterke motstandere av doping, men mener at det nesten er umulig å stoppe uvesenet dersom man ikke bruker det siste innen sporingsteknologi.

– Ingen problemer

Derfor foreslår de nå at idrettsfolk opererer en GPS-brikke under huden. Alternativt at de har festet brikken på treningsbagen, slik at overordnede og dopingtilsynet alltid vet hvor de er.

– Jeg ville ikke hatt noen problemer med denne typen overvåking. Faktisk mener jeg at vi har plikt til å gå med på slikt. Doping er forferdelig, og det er viktig at vi har et åpent sinn og diskuterer saken på fritt grunnlag, sier Carolina Klüft til den engelskspråklige, svenske nettavisen The Local.

– De vil jo vite hvor vi er til en hver tid, og da vil dette være den letteste måten å holde styr på oss idrettsfolk, legger kollega Stefan Holm til.

Stikkord: gps