Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Boot Camp på Tiger er ikke upoblematisk... (Ill.: cpuidle.de)

Mac-oppdatering slår fryktelig feil

Sletting av harddisken eneste vei ut.

Har du en Intel-Mac som ennå ikke er oppdatert med Leopard? Og har du installert betaversjonen av Boot Camp på denne? Da kan du vente deg en ubehagelig overraskelse når du installerer den siste Tiger-oppdateringen fra Apple.

Frustrerte brukere

For de som ikke befinner seg i Steve Jobs-land er altså Tiger det forrige operativsystemet til Apple, mens Leopard altså er det nye. Og Boot Camp er et program som lar deg kjøre Windows på din Intel-baserte Mac.

Det siste har nå blitt standard i Leopard. Det er fortsatt mulig også i Tiger. Men det er på ingen måte uproblematisk, skal vi tro postinger fra frustrerte Tiger-brukere på nettet.

Ingen genier i «Genius Bar»

En signatur på Apples diskusjonsforum som kaller seg gglat beskriver hvordan han/hun fikk alvorlig trøbbel med å starte maskinen sin igjen etter den siste Tiger-oppdateringen.

Et besøk i Apple-butikkens «Genius Bar» endte med at full sletting og reinstallering av hele systemet ble eneste løsning. Vel å merke med en backup via ekstern FireWire-disk først.

Full skvis

GGlat er ikke den eneste. Mye tyder på at Apple bevisst eller ubevisst har gjort oppdateringen slik at du mister Boot Camp-partisjonen når du oppdaterer. Dermed havner du i en skvis der du både mister Boot Camp-partisjonen og alle data på Apple-volumet.

I følge Macworld er det fortsatt uklart hvor omfattende problemet er og hvor mange det gjelder. Mye tyder på at det ikke er konsistent. Det vil si at det er vanskelig å forutsi om du vil få problemet eller ikke med din Mac.

Stikkord: Apple, leopard