Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Dømt til å slutte med Linux

Filmpiraten ble idømt en svært hard straff: Bruk Microsoft Windows.

McCausland innrømmet i fjor høst å ha tilgjengeliggjort Star Wars: Episode III på bittorrentsiden Elitetorrents.com i forkant av filmens kinopremiere, og endte opp med å bli idømt fem måneders fengsel.

Må overvåkes
Men etter å ha sluppet ut på prøve har den ulykksalige filmpiraten fått seg en ekstra knekk. Som en del av straffen skal nemlig politiet kunne følge med på McCauslands nettaktiviteter ved å installere et overvåkingsprogram på datamaskinen hans.

Problemet er bare at dette overvåkingsprogrammet kun lar seg installere på Windows.

Må droppe Ubuntu
– Jeg fikk beskjed om at hvis jeg ønsker å fortsette å bruke en datamaskin, så må jeg bytte til et operativsystem som overvåkingsprogrammet lar seg installere på. Jeg bruker Ubuntu 7.04, og de prøver å få meg til å skifte, skriver McCausland i bloggen sin.

McCausland har samtidig satt opp en online donasjonstjeneste for å samle inn penger til innkjøp av en Windows-lisens.

Kilder:
Ars Technica
McCauslands blogg: sk0t.com

Stikkord: fildeling, star wars