Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Pegball-liga i Norge

At VM er over vipper ikke spillerne på Pegball.org av pinnen. Fra høsten utvides den norske fotballigaen fra en til tre divisjoner.

Pegball.org
Spillegleden behøver ikke øke med bedre grafikk og mer avanserte kommandoer. Det finnes flust av eksempler på klassikere som gjør debuterer på ny, på brett eller baner med snurrepinner. Mest vanlig i dag er å returnere som software.

Pegball (direkte oversatt «Tappball») er et godt eksempel. Spillet består av et brett formet som en fotballbane med mål og små vippedukker plassert rundt omkring med to forskjellige draktsett. Målsetningen er som i vanlig fotball; å skåre mest. Spillerne blir styrt av mus og enkle piltaster.

Startet for moroskyld

Mange nettbrukere vipper ball via Pegball.com. Men stadig flere oppdager det norske alternativet Pegball.org.

Initiativtaker og webmaster Stian Breyholtz designet siden for krydre underholdningstilbudet i hverdagen. Som arbeidende på Hurtigruta har han mye fritid de ukene han er på land.

– Jeg startet Pegball Organisation for moroskyld for å ha noe å gjøre, sier Breyholtz til ITavisen.no

Spillerne er fotballinteresserte unge menn mellom 15 og 35 år spredt utover hele landet. Mange av de som var med fra starten 15. mars er venner av webmasteren fra Sandessjøen, men e-postene har gradvis tikket inn fra ukjent hold.

Spiller på MSN

Konseptet fungerer ved at deltakerne registrerer med navn, et lag og velger flagg for laget sitt. Så spiller man mot hverandre over MSN Messenger og rapporterer inn resultatene til Breyholtz. Det koster ingenting å være med i ligaen.

20 lag deltar i den første sesongen, som nå går mot slutten. En god kampuke inneholder to-tre kamper. En kamp varer mellom fem og ti minutter.

– Man kan ha en god eller en dårlig kamp som i virkeligheten. Og flaks har du i alle spill, sier han.

«Fair play» og dårlige tapere

Ligaen heter «Fair Play» som stort sett blir vist ute på den virtuell banen.

– Det er veldig mye drittslenging og dårligere tapere. Men det er bare gøy. Vi gir alt, for å si det sånn, ler Breyholtz.

Han forklarer hvordan MSN-versjonen av spillet er mer følsomt enn pegball.com, som gir flere overraskende resultater.

– Du må ha «touchen» for å få til pasninger og skyte mot mål. Enkelte skyter i hytt og pine, forteller Breyholtz.

Tre divisjoner til høsten

Webmasterens lag, Grandiosa All-Stars, ligger på en andreplass. Han avviser at han har spilt flere treningskamper enn de andre.

– Det som tar tid er å oppdatere resultatene, sier Pegball-entusiasten.

Den voksende interessen gjør at det blir satt opp tre divisjoner til høstsesongen, «Heavy Kickers», med minst ti lag i hver. For å dekke behovet, blir det nå også satt i gang helgeturneringer, «Pegball Undisputed» – muligens med påmeldingsavgift og små pengepremier til vinneren.

– Hvorfor pegball av alle ting?

For spill- og fotballinteresserte er Pegball et enkelt og sosialt alternativ, da MSN gir underholdning og gode muligheter for nettsnakking (chat).

– Noen sitter og ser på TV hele dagen og har ingenting å gjøre enn å klippe neglene
sine, fleiper Breyholtz.

Stikkord: nettspill