Hopp til navigasjon Hopp til innhold

TEST: Boiling Point

Boiling Point: Road to Hell klarer simpelthen ikke helt å dra i land den ambisiøse miksen av rollespill, eventyr og skytespill.

I Boiling Point: Road to Hell spiller du en eks-militærtype som må reise til en konfliktfylt landsby i Sør-Amerika for å finne sin forsvunne datter.

Der blir du fort viklet inn i en større maktkamp mellom geriljasoldater, hæren, amerikansk etteretning, narkobaroner, banditter og mafiaen – og må selv med omhu velge hvem du ønsker å bli bedre kjent med.

Åpent og fritt

For slik er det i Boiling Point: alle dine handlinger vil ha konsekvenser for hvor du kan oppsøke hjelp senere i spillet. Gjør du deg til venns med geriljaen, vil du for eksempel bli svært upopulær hos lokale myndigheter. Og selv om CIA betaler godt, har du egentlig samvittighet til å utføre det ene snuskete attentatet etter det andre som USAs løpegutt? Og hvem er det egentlig som vet hvor datteren din er midt opp i alt dette?

Det som gjør Boiling Point så spesielt, er det enorme spillarealet og de mange valgmulighetene du blir stilt ovenfor. Her har man prøvd å blande tradisjonelle eventyrspill-elementer med rollespill, skyteaction og ren utforsking.

Du står nemlig fritt til å bevege deg som du vil rundt i det 25x25km store kartet, og du må aldri stoppe for å laste inn nye områder. Du har et skikkelig inventarsystem, mengder av ferdigheter og egenskaper i god rollespill-tradisjon, og nok valgmuligheter fra første stund til å sørge for at ingen to spill blir like.

Idéen bak Boiling Point er veldig god, og potensiale for et skikkelig storspill er definitivt tilstede. Derfor er det så ekstra synd at gjennomføringen rett og slett ikke holder mål.

For mange nedturer

Boiling Point tilbyr et fabelaktig digert spillmiljø, men grafikken kan neppe kalles stor mer enn middelmådig. Det visuelle uttrykket er rett og slett litt utdatert sammenlignet med andre 3D-spill anno 2005, både når det gjelder teksturer, lyssetting animasjoner og detaljnivå.

Siden spillet har så mange andre potensielt gode elementer kunne halvgod grafikk i og for seg vært til å leve med, men når Boiling Point i tillegg lider av hakking og grafikk-forsinkelser er det vanskelig å ikke la seg undervelde.

Boiling Point: Road to Hell

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Den gode spillfølelsen torpederes likeledes jevnlig av halvhjertete tekniske løsnigner. Mesteparten av gleden ved å kunne kjøre et variert utvalg av biler, båter helikoptre og fly overskygges nesten fullstendig av den horrible måten kjøretøyene responderer på. Den samme effekten forringer også actionbitene av spillet, siden det simpelthen føles unødig platt og kjedelig å bruke våpnene.

Dessuten er Boiling Point rett og slett full av småfeil, både på grafikk, dialoger, AI, og lyd. Men kanskje skal det være slik? Med så mange bugs tar det innrømmelig ikke lang tid før man når kokepunktet…

Uferdig

Boiling Point er ganske underholdende som rollespillaktig eventyr, men klarer dessverre ikke å levere varene som skyte- og actionspill.

Er man tålmodig og overbærende, er det likevel mange timers spennende spilling å hente her. Vi skulle bare ønske utviklerne hadde brukt et par måneder ekstra på å gjøre ferdig spillet.

Stikkord: pc_test, spilltester, testprodukt