Hopp til navigasjon Hopp til innhold

TEST: Empire Earth II

Empire Earth II er det siste i en lang rekke RTS-spill på markedet. Men har spillet noe særlig å tilby?

Empire Earth II er samme type spill som blant annet Rise of Nations og Age of Empires. Man tar utgangspunkt i verdenshistorien og lar spilleren få bygge opp sivilisasjoner og hærstyrker vi kjenner igjen fra skolebenken.

Mye historie

Dette er da også et veldig positivt punkt med dette spillet. For man får en veldig fin historieleksjon i dette spillet. Fra den lange og grundige tutorialen med aztekerne, til kampanjene med koreanerne, tyskerne og amerikanerne er det hele tiden noe å lære. Man kan også ta enkeltoppdrag fra viktige hendelser i verdenshistorien, som D-dagen.

Enda mer spennende er det når man tar en titt på hvordan utviklerne i Mad Doc Software har sett for seg at historien blir noen hundre år inn i fremtiden. Selve bakgrunnen til spillet er derfor helt suveren.

Litt kjedelig

Derfor er det synd at det hele egentlig blir litt kjedelig i lengden. For det er så mange detaljer og elementer som må læres for å kunne mestre dette spillet at det fort går på bekostning av spillbarheten.

Riktignok er det en del elementer som hjelper godt på i dette spillet, som at man kan vise flere skjermbilder samtidig. Mens man er midt på slagmarken kan man samtidig ha et lite vindu som viser basen sin.

Dette gjør det langt enklere å følge med på eventuelle motangrep og produksjon av styrker. Et godt element som sikkert vil bli mye kopiert av andre utviklere. Allikevel kan det fort føre til at man får alt for mye informasjon på en gang og føler seg litt overveldet.


Se videoklipp fra Empire Earth II

Langt bak konkurrentene

Når det gjelder grafikk og lyd ligger ikke spillet på samme nivå som konkurrentene. Empire Earth II ser ut til å være laget for flere år siden. All grafikk ligger på et relativt lavt nivå til å være 2005, med skuffende animasjoner og lite detaljer på alt bortsett fra endringene i været.

Det samme er tilfellet for lyden, hvor lite variasjon virker som et gjennomgangstema. Noe av musikken er ganske ålreit, men etter å ha hørt sangene et par hundre ganger blir man lett litt lei. Stemmeskuespillerne gjør for så vidt en grei jobb, men det er kanskje litt snaut når det virker som det kun er en eller to stemmer som gjør all jobben.

Med litt mer arbeid på disse områdene kunne spillet fort vært et hakk eller to bedre. Det er såpass mange gode alternativer på markedet i dag at det ikke er noen stor vits i å sitte og irritere seg over dårlig nivå på dette.

Her ser du skjermbilder fra Empire Earth II på PC

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Lite nytt

Bortsett fra muligheten til å vise flere områder samtidig er det utrolig lite nytt Mad Doc Software byr på i Empire Earth II. Det blir som en litt avansert utgave av spill som allerede har vært på markedet i lang tid, selv om spillet har en veldig god multiplayer-bit.

Uansett er dette spillet mest for dem som vil ha et spill man virkelig kan fordype seg i og for dem som virkelig er fan av RTS-genren. Vi snakker nemlig om et spill med utrolig mye informasjon og en ekstremt lang varighet, men som fører til at det lett blir langtekkelig.

Stikkord: pc, pc_test, spilltester, testprodukt