Hopp til navigasjon Hopp til innhold

TEST: Act of War: Direct Action

Skyt terrorister rett utenfor Buckingham Palace eller beskytt den amerikanske kongressen. Act of War bringer realisme til strategispillene.

For det er ingen tvil om at de fleste av RTS-spillene baserer seg på fiktive historier og steder. Nå er det riktignok en fiktiv historie Act of War baserer seg på også, men det hele er iscenesatt på de mest kjente plassene i verden.

Virkelige steder

For i et av de første oppdragene i den forholdsvis store kampanjen i spillet skal man nemlig beskytte et par viktige personer mot store folkemengder og potensielle terrorister utenfor Buckingham Palace i London.

Denne nærheten til steder man har besøkt eller sett på fjernsyn er noe som går som en rød tråd gjennom hele spillet. Man føler virkelig at man er i London der man løper gjennom gatene på jakt etter terroristene.


Se videoklipp fra Act of War: Direct Action

Virkelige skuespillere

Den største forskjellen på dette og andre lignende spill er imidlertid bruken av virkelige skuespillere (selv om C&C har prøvd dette før). Filmsekvenser mellom oppdragene, under installasjonen av spillet og under oppdragen er av typende levende film, selv om det også benyttes animasjon til tider.

Selv om det utvilsomt gir en litt mer virkelighetsnær effekt å ha virkelige skuespillere til å spille ut historien, hjelper det lite når de er totalt talentløse. Har man et så snaut budsjett at man bare kan hyre inn folk rett fra gata får man heller kutte det ut.

I det store og hele sitter man og vrir seg i stolen mens man ser på disse patetiske forsøkene på skuespillerkunst. Animerte personer kunne gjort skuespillerjobben mer troverdig.

Her ser du skjermbilder fra Act of War: Direct Action på PC

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Virkelige elementer

Selv om historien er lite original og spillet i og for seg har lite nytt å bringe til genren er det mer enn spennende nok. Dette har nok mye å gjøre med den realismen på de stedene man kjemper mot The Consortium (terroristene).

Det er også en god del realisme i selve strategibiten, der man kan fange fienden for å få fordeler senere i spillet, samt en rekke andre elementer som bidrar til at det virker som utviklerne har tatt temaet på alvor.

Det skader jo heller ikke at grafikken er helt suveren, i tillegg til at musikken står for en viktig del av det å skape den gode stemningen.

Virker middels

Selv om Eugen Systems og Atari har satset på og lykkes med å bringe realisme til RTS-genren med Act of War: Direct Action har det ikke nok til å by på så mye nytt.

Forsøket med virkelige skuespillere har vi vel fått sagt mer enn nok om tidligere. I det store og hele er dette spillet bare litt over midt på treet. Appellen er nok størst for de som vil ha en interessant reiseguide til flere rekke av verdens viktigste steder.

Stikkord: nettspill, pc_test, spilltester, testprodukt