Annonse


TEST: Republic Commando

Underholdningsverdien i Republic Commando er likevel ikke helt fraværende. Handlingen er lagt til samme tidsperiode som de siste filmene, men denne gang spiller du verken rebell eller Jedi. I stedet får du prøve deg som troppsleder i Republikkens klonehær.

Hold styr på klonene

Det som først og fremst gjør det hele interessant er at du leder en tropp på 3 andre klonesoldater. Disse kan du beodre hit og dit med enkle tastetrykk, for å utføre et knippe forskjellige oppgaver. Er det for eksempel et bare gode skytterposisjoner i området vil du umiddelbart få opp et lite ikon på det aktuelle stedet, som indikerer at du kan befale en snikskytter å ta stilling der.

Tilsvarende kan du bruke lagmedlemmenes ferdigheter til å sprenge opp dører, hacke datamaskiner eller sette seg bak spakene på kanontårn som du måtte snuble over. Til tross for å være kloner, har hver av soldatene dine sin egen personlighet, og kommer ofte med vittige kommentarer mellom skuddsalvene.

Du kan heller ikke dø, sånn uten videre. Hvis enten du eller en av lagkameratene dine tar for mye skade, segner man rett og slett om på gulvet og ligger utslått inntil en av lagkameratene har et ledig øyeblikk til å gi førstehjelp – så spretter man på bena igjen, klar for kamp.

Annonse



Se videoklipp fra Star Wars: Republic Commando

Grafikken i spillet er absolutt bra nok. Vi skulle gjerne ønske at designerne hadde tatt seg like god tid med å pønske ut kule og varierte brett som de tydeligvis har gjort med å finpusse på de grafiske detaljene.

Star Wars: Republic Commando

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Grei skuring

Det hele er til en viss grad underholdende, om enn ikke så lenge. Du springer rundt fra område til område, plaffer løs med det du har av arsenal, og fekter med armene for å sende lagkameratene dine hit og dit. Det er aldri tvil om hvor du skal gå eller hva du bør gjøre, og for hvert steinkast på veien ligger det generøse ladninger med ammunisjon og førstehjelps-stasjoner så du kan holde koken videre.

Men det blir fort kjedelig, ensformig og repetitivt, for å si det rett ut.

Hadde enda flerpsillerdelen hatt noe mer spennende å by på…men dengang ei. Her får du en helt ok, standard-multiplayer (deathmatch, capture the flag, team deathmatch…) med opptil 16 spillere. Helt greit, men ikke noe å rope hurra for.

Likevel, er du sugen på et lekkert Star Wars-inspirert actionspill er det godt mulig dette er noe for deg. Prøv i det minste den spillbare demoversjonen, så får du en kurrant pekepinn på hva du har i vente.

Annonse