Hopp til navigasjon Hopp til innhold

TEST: KOTOR 2

Andre kapittel i Knights of The Old Republic-serien følger trofast opp forgjengeren. Er du sugen på et nytt, langt og heftig Jedi-rollespill i samme velkjente til, er dette noe for deg.

Det er nok å sette tenna i for Star Wars-fans i Knights of The Old Republic 2. Du spiller en av de siste gjenværende Jedi-riddere i galksen, etter at de onde Sith-mesterne systematisk har utryddet resten av gjengen. Dessverre har du også blitt kastet ut av Jedi-ordenen og mistet kontakten med Kraften, så – bortsett fra det obligatorisk «redde universet»-styret – ligger mye av motivasjonen din i å trene opp Jedi-kreftene dine på nytt.

Mange valg

Kotor 2 er full av fremmede raser, spennende planeter og solide doser Jedi-mystisisme. Historien er både fascinerende og relativt godt fortalt.

En av de store styrkene, her som i det første spillet, er at du faktisk gis en ganske høy grad av valgfriheten. Dine handlinger, være de onde eller gode, har konsekvenser for fremtidig utviklinger i spillet, og ikke minst for hvordan du svinger i forhold til Kraften.

Spiller du en altruistisk helt, har du helt klare fordeler når det gjelder å bruke de gode Jedi-kreftene. Velger du i stedet den egoistiske, kyniske og hensynsløse stien vil du også ha lettere for å påkalle mer aggressive og mørke krefter.


Se videoklipp fra Star Wars: Knights of The Old Republic 2

Velprøvd formel

Har du spilt gjennom forgjengeren, Knights of The Old Republic, vil mye av Kotor 2 fremstå som ekstremt velpløyd jord. Mye av spillets gang er påfallende likt, og grafikken bare marginalt forbedret. De store spilltekniske forbedringen er først og fremst gjort på kampsekvensene, som nå er langt bedre animert og mer spektatkulære å se på – ikke minst grunnet innføringen av nye kampsport- og lyssverdteknikker.

Rollespillsystemet er basert på Dungeons & Dragons 3rd Edition, og fungerer aldeles utmerket. Blandingen av semi-sanntids action, turbasert kampdynamikk og mye dialog gjør Kotor 2-opplevelsen variert og drivende. Vanskelighetsgraden synes riktignok overdrevent nedtonet, og vi anbefaler at erfarne rollespillere like godt endrer nivået fra «normal» til «difficult» først som sist.

Kampesekvensene har blitt krydret ekstra i KOTOR 2, med mange nye heftige animasjoner, tøffe lyssverdteknikker og kamsport-manøvre.

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Dessverre er ikke PC-versjonen av Kotor 2 så sømløst satt sammen som man skulle ønske. Det blir rett og slett for mange bugs, dårlige overganger, usammenhengende dialog, hakking og småfeil. Med et spill av denne kompleksiteten er det kanskje ikke annet å forvente, men det fremstår uansett som en smule klønete.

Om aldri så oppslukende, er Kotor 2 likevel et langt og relativt seiglivet spill. Utålmodige spillere vil nok fort møte veggen her, men de som holder ut vil kunne glede seg over mange gullkorn – både vittigheter, filosofiske betraktninger, heftige scener og plot-overraskelser.

Stikkord: pc_test, spilltester, testprodukt