Annonse


TEST: Battle for Middle-earth

The Lord of the Rings: The Battle for Middle-earth er et nytt strategispill bygd over samme lest som Age of Empires og Command & Conquer. Enkelt fortalt skal man samle ressurser for å bygge opp en armé som skal erobre verden.

Nydelig spill

Battle for Middle-earth er imidlertid satt i den flotte verdenen Peter Jackson klarte å skape i filmene om Tolkien-mesterverket, og atmosfæren i spillet står ikke tilbake for filmene. Nå kan det riktignok ha litt å gjøre med at mye av det audiovisuelle stammer fra originalfilmene.

Man kjenner fort igjen det utrolig stemningsfulle soundtracket fra filmen, som akkompagnerer det som skjer i spillet, enten på den gode eller onde siden. Electronic Arts har også fått med seg en del av skuespillerne fra filmene, slik at man virkelig føler seg hjemme.

Grafikken er på samme nivå som lyden, med flotte oversiktsbilder, animasjoner, kart og karakterer. Alle detaljene i spillet gjør at det til tider nesten blir vanskelig å spille spillet. Man blir nemlig sittende å stirre på alt det flotte.

AnnonseSe videoklipp fra The Lord of the Rings: Battle for Middle-earth

Historien endres

Spillkampanjen baserer seg ikke overraskende på handlingen som utspiller seg i filmene, og den er ganske tro mot filmene. Bortsett fra små detaljer som at Aragorn og Gimli fort kan ta kvelden i de verste slagene. De er selvsagt mulig å gjenopplive, slik at man fort står utenfor den sorte porten til Mordor med hele gjengen som satt ut fra Rivendell (til og med Boromir).

For heltene fra historien er selvsagt med i spillet og etter hvert som de stiger i nivå får de nyttige evner som kan brukes til å snu et slag i din favør. Etter hvert som man erobrer nye områder får man også bonuser som hjelper til på senere brett.

Man kan få muligheten til å kommandere flere styrker, opparbeide seg flere ressurser og power points, som kan brukes til å få nye krefter, som for eksempel å tilkalle spøkelseshæren.

Mer enn kampanje

Når man er ferdig med den forholdsvis lange kampanjen (det er også en ond kampanje) i spillet er det ikke nødvendig å legge det på hylla. Da står multiplayer og skirmish for tur. Her kan du bryne deg på tøff og enkel motstand i de forskjellige områdene i spillet.

Man velger mellom de fire forskjellige «menneskegruppene» i spillet: Rohan, Gondor, Mordor og Isengard. Disse gruppene er veldig forskjellig bygd opp, med Rohan som har et ekstremt kraftig kavaleri og Gondor som er spesialister på forsvar. Isengard har sterke Uruk-Hai, mens Mordor har horder av Orcer.

Her ser du skjermbilder fra The Lord of the Rings: Battle for Middle-earth på PC

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Enkel strategi

Spillet er utrolig enkelt å komme inn i, med et meget intuitivt brukergrensesnitt. Selve opplæringen skjer overraskende nok via små filmer, slik at man ikke får prøvd seg selv. Men med tanke på hvor enkelt det er å komme inn i spillet byr dette på få problemer.

Problemet med spillet er at det tar forholdsvis lett på strategien, som tross alt er hovedpoenget med spillet. Man har forholdsvis få byggemuligheter og det er også relativt begrenset med valgmuligheter når det gjelder de store slagene.

Derfor ender man som oftest opp med å sitte og observere det store slaget etter at man har bygd en arme stor nok til å ta opp kampen med fienden. Man gjør et par endringer her og der, og setter inn ekstrakrefter der man kan, men det er beklageligvis litt begrenset.

Mye moro

Følelsen av å selv kunne prøve seg i slaget om Helm’s Deep eller Minas Tirith er ganske enorm og gjør alene dette spillet verdt å spille, selv om det godt kunne hatt litt større fokus på selve strategien.

Som vi tidligere har harpet på har spillet en enormt god atmosfære, og med tanke på at dette er den første julen på tre år som vi ikke får noen ny Ringenes Herre-film på kinoen er dette et suverent alternativ.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse