Annonse


SPILLTEST: Evil Genius

I Evil Genius tar du rollen som den stormannsgale superskurken vi kjenner så godt fra utallige James Bond-filmer.

Bygg den hemmelige underjordiske basen, tren opp dine håndlangere, og spre ditt onde navn og rykte verden over. Se på med et hånlig flir rundt munnen mens hemmelige eliteagenter fra hele verden naivt spaserer inn i dine utspekulerte feller.

Samle verdens kriminelle overhoder rundt ditt superonde konferanserom, dypt inn i fjellet, for å klekke ut de mest demoniske planer. Torturer dine fanger med Michael Jackson-dansing, eller gi dem en runde i mixmasteren i kantina.

Muuhhaaaaahaa….

Annonse


Ondskapens maskineri

Evil Genius er på den ene side et sanntids strategispill, der du må bygge opp ditt onde hovedkvarter fra bunnen av, og sørge for å holde den beskyttet mot verdens spioner og etteretningsorganisasjoner. Her må du sørge for alt fra køyesenger til troppene dine, forhørskammer og det obligatoriske kontrollrommet med unødige mange datapaneler for å holde styr på dine onde aktiviteter over hele verden til opplæringsrom der du utdanner mer sofistikerte soldater, vitenskapsmenn og spioner.

Du må naturligvis sørge for å holde basen din godt beskyttet mot omverdenen, med hemmelige innganger og – ikke minst – utspekulerte feller som fiendtlige agenter kan fomle seg inn i. Døde agenter, turister og andre som forviller seg inn i basen din stuer du naturligvis vekk i fryserommet.

Samtidig er Evil Genius noe så politisk ukorrekt som en global terror-simulator, der du plasserer ut dine håndlangere utover kloden for å enten stjele og finansiere dine globale operasjoner, eller identifisere fristende ondskapsfulle handlinger. Dette kan være alt fra å stjele Eiffel-tårnet til å kidnappe diverse figurer som du kan forhøre og lære nye triks av.

Spillet er fullt av herlig humor, og massevis av festlig grafikk og animasjoner. Alle som har sett en 007-film, eller vet å sette pris på Austin Powers, vil finne mye å glede seg over her. Musikken sitter også som et skudd, drivende orkester-spionmusikk fra ende til annen.

Evil Genius

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Morsomt, men tregt

Det er rett og slett veldig mange morsomme idéer i Evil Genius, og derfor er det synd at utvikleren Elixir Studios ikke helt har klart å hale alle i land. Jeg har hatt det mye moro med dette spillet, men først og fremst på grunn av de humoristiske scenene og de absurde situasjonene som oppstår. Rent spillteknisk flyter det uheldigvis ikke så godt som man skulle håpet på.

Det er gøy å bygge hemmelig base, men et ork å stadig måtte trykke på inntrengere og «tagge» dem slik at vaktene dine vet hvordan de skal oppføre seg. Det blir rett og slett for mye finstyring av enkelte ting, mens andre ting går og suller uten at du føler at du har noe særlig innvirkninge på det.

Jeg skulle for eksempel gjerne vært mer involvert i hva som egentlig skjer når jeg sender 10 av mine verste menn ut for å rappe en eller annen ubrukelig, men prestisjetung kunstgjenstand i India i stedet for å sitte hjemme på basen og høyreklikke på turister eller bygge stadig nye garderobeskap til vaktene mine.

Selv om du sitter og planlegger verdens kaotiske undergang med de største og ondeste genier ved din side fra dypt inne i fjellbasen, er det faktisk fare for å småkjede seg litt i Evil Genius. Og da er ikke alt helt som det burde være.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse