Hopp til navigasjon Hopp til innhold

True Crime Streets of L.A.

SPILLTEST: Dersom du ennå har dårlig samvittighet for gatelangs herjing i Grand Theft Auto, har du muligheten til å gjøre det godt igjen på riktig side av loven i True Crime.

På sett og vis er True Crime lillebroren til Grand Theft Auto. Du har stor frihet til å handle som du vil, men til forskjell fra GTA har hver episode en gitt avslutning. Du er Nick Kang, en ungdommelig politbetjent med rykte for å være en av politets mest hissige – men også raskeste og treffsikre på avtrekkerlabben.

Good cop – bad cop

Good cop eller bad cop – du velger selv. Ulempen med skitne triks er at du mister karma og dermed poeng som gjør deg i stand til å kjøpe nye lekre biler, eller oppgradere ferdighetene dine i kung fu som igjen setter deg i stand til å takle stadig mer pussige kamphaner.

Cheesy kommentarer

Mens Grand Theft Auto lyktes med humor og saftige utsagn rett fra hofta, blir det noe halvhjertet og cheesy med kommentarene som serveres i True Crime. Det blir bare nesten morsomt, og det holder ikke.

Utviklerne burde holdt fokus på det som er spillets største styrke – realistisk skildring av kriminalitet på gateplan. Det generelle lydarbeidet er heller ikke allverdens å skryte av. Man får Commodore 64-følelsen når det gjelder lydarbeidet – veldig liten variasjon i forhold til handling, for ikke å snakke om realisme i lydbildet.

Realistisk by

Det å komme seg fra punkt a til b gjør man som kjent med bil i Los Angeles. Så også for Nick Kang.

Bilkjøringen i True Crime er en sann fornøyelse – i begynnelsen er det lett å bli litt småsur på presisjonsnivået som kreves, men etterhvert som du får taket på det, blir det virkelig moro. Gjengivelsen av landskap og bygninger går GTA en høy gang, og det bidrar til å øke følelsen av å være der.

God grafikk

Generelt er grafikken i True Crime svært god! Spillutviklerne har tatt mål av seg til å gjenskape en realistisk atmosfære. Ikke bare i forhold til bygninger, men også mennesker, interiør og detaljer.

En smak får man på dette i episoden «Catfight» hvor du må måle krefter med et antall lettkledde damer. Scenen er lagt til en stippebar, og selv om det hele gir en heller mannsjåvenistisk ettersmak, så er det moro mens det står på. Interiøret er så lekkert skildret at jeg her og der undret meg over når John Travolta skulle entre scenen!

Lekre kamerakjøringer

Dersom du går til anskaffelse av True Crime, kan du ikke forvente deg GTA-følelsen i ett og alt. Derimot kan du se fram til timer med fartsfylt moro med lekre kamerakjøringer, heftige skuddvekslinger og blendende detaljer.

Aldersgrensen er satt til 16 år, og det med rette! Her hagler det på med sadomasochistiske referanser på alle bauger og kanter!

Stikkord: pc_test, spilltester, testprodukt