Hopp til navigasjon Hopp til innhold

UEFA Euro 2004 Portugal

SPILLTEST: UEFA Euro 2004 gir deg spenning, pen grafikk, humor og realisme.

Allsangen runger fra tribunene,. tv-kommentatorene er på plass, og nasjonalsangene spilles. Hadde jeg ikke visst bedre, kunne dette like godt ha vært tippekampen.

Det skal umiddelbart innrømmes at undertegnede ikke har spesielt mye erfaring med fotball. Det var derfor betryggende å ha en fotballkjenner tilstede under testingen av dette spillet, og la det være klinkende klart: Dette spillet er for den som elsker fotball.

Detaljnivået på pasningsspill, headinger, skudd og strategi er såpass komplekst at du bør ha – i alle fall – en grunnleggende kunnskap om regler og strategi.

Enkelt og bra

Menyene er lette å aksessere og gir tilgang til mange modifiseringer. Først og fremst i forhold til hvilken vanskelighetsgrad du ønsker å bruke, men også muligheter for å velge lag, borte- eller hjemmebane.

Spillprodusenten EA Sports har virkelig lagt seg i selen for å gi spilleren en enkle, forståelige og informative menyvalg. Spesielt godt likte jeg muligheten til å justere kameraposisjon og umiddelbart kunne se hvordan det tar seg ut i spillet.

God stemning

Når du endelig har fått justert deg fram til den riktige lagkombinasjonen, laster spillet rimelig fort og du er der!

Gullplass på tribunen, med miljølyd fra både publikummere, spillere og dommere. Blandet i en herlig miks med proffe og morsomme tv-kommentatorer, er bare lyden nok til å gi en god følelse. Hvis du har en hang til det sentimentale, kan du lytte til nasjonalsangene bli avspilt og studere ansiktene til spillerne – de ligner faktisk på originalene.

Detaljene på banen er gjengitt med svært høy presisjon. Bevegelsene til spillerne er kanskje det mest fascinerende. Gestikuleringen og fakter etter scoringer er stor underholdning i seg selv.

Når dommeren blåser i fløyta, bør du ha lest instruksjonsboka og de mest grunnleggende styrekommandoene. Hvis ikke blir dette fort kjedelig. Det er ikke særlig morsomt å løpe etter ballen og aldri få tak i den – spesielt ikke for oss som har opplevd det i virkeligehten.

Min gode hjelper på det fotballfaglige fikk likevel fort kontroll over spillerne sine og fant fram til de ulike kommandoene som styrer pasningsspill, heading og styrke på skudd. Først noe oppgitt, men etterhvert med en gutteaktig iver over ballen som bare var «20 centimeter utenfor krysset!».

Underholdende

For undertegnede var det spennende å følge kampen på storskjerm og legge inn sure kommentarer på svakt spill. UEFA Euro 2004 kan altså underholde på flere måter. Har du virkelig konkurranseinstinkt kan du koble deg online.

Hvis jeg får valget mellom UEFA Euro 2004, fotball på løkka, eller tippekampen, blir valget enkelt. Få på den datamaskinen, koble til anlegget og skru opp til elleve på volumskalaen!

Stikkord: pc_test, spilltester, testprodukt