Hopp til navigasjon Hopp til innhold

ExpressVPN Vurdering 2020: Er det Verdt Pengene?

Er ExpressVPN så bra som mange hevder, og kan prisnivået forsvares?

Vi gikk grundig gjennom tjenesten for å se hvordan den fungerer i praksis.

expressvpn logo Hva vi liker best:

  • Svært høy hastighet.
  • Beste VPN for streaming på nett.
  • Sikker og anonym tilkobling.

9,8

5 av 5 stjerner

Annonselenke

Hva du bør vite - Kort oppsummert

Vår test indikerer at ExpressVPN er den mest fleksible VPN tjenesten som tilbys i det norske markedet på nåværende tidspunkt.

Den fungerer utmerket for å streame Netflix, Hulu, Amazon Prime og andre utenlandske TV tjenester med høy hastighet.

Du kan også enkelt streame norsk innhold, blant annet fra TV2 og NRK. Med servere i 94 land er det vanskelig å finne en VPN tilkobling som ikke passer.

ExpressVPN er en premium tjeneste, som betyr at prisen også vil være litt høyere.

Kort oppsummert: Den beste prisen til ExpressVPN er 12 måneders avtalen som koster $99,95. Det tilsvarer rundt 900 NOK på nåværende tidspunkt.

ExpressVPN er rangert på topp i vår sammenligning av de beste VPN tjenestene for bruk i Norge.

ExpressVPN - Best for streaming av innhold på nett

Vi testet hvordan det gikk å streame innhold på Netflix og andre tjenester via både amerikanske og britiske servere. Hastigheten viste seg å ligge rundt 5-10% over de nærmeste konkurrentene.

Hastigheten var god nok til å streame innholdet i HD oppløsning på de tjenestene vi testet, noe som ofte ikke er tilfellet med andre VPN tilbydere - hvertfall uten at det hakker.

Det er et velkjent problem at visse programmer og filmer er sperret for tilgang i Norge. ExpressVPN gjorde det mulig å omgå blokkeringene uten ekstra vanskeligheter.

I et par tilfeller ble tilkoblingen markert som geoblokkert. Da holdt det å bytte om til en annen server i samme land, som fjernet problemet.

Vår erfaring tilsier at ExpressVPN fungerer utmerket for å streame nettinnhold, enten målet er å se Amazon Prime, Netflix, Hulu eller innhold fra andre medieselskaper.

Norsk innhold

For nordmenn som er bosatt i utlandet er det vanlig at innhold sperres hos norske medieleverandører.

Årsaken er at de norske sidene kun har lisens til vise innhold i Norge. ExpressVPN lar deg velge norske servere, som gir deg tilgang til dette innholdet.

Det inkluderer Sumo (TV2), NRK og andre kanaler som benytter geoblokkering for besøkende utenfor Norge.

Høy hastighet

Hovedårsaken til at ExpressVPN har fått vår topplassering er følgende: De raske hastighetene.

Når vi testet tjenesten opp mot andre konkurrenter viste det seg at EkspressVPN har en hastighet som er opptil 10% høyere enn majoriteten av de andre tjenestene.

Resultatene var best for nedlasting av innhold, men også opplasting var noe kjappere. Resultatene varierte noe ettersom hvilket land servereren var basert i. Det gikk saktere når vi testet servere i Asia, sammenlignet med Europa og Nord Amerika.

De aller raskeste resultatene fikk vi ved bruk av norske VPN servere (ikke overraskende).

Et annet punkt som er verdt å nevne: Det går veldig raskt når man først har valgt en server. EkspressVPN kobler seg nærmest umiddelbart til det ønskede nettverket.

Alt om servere og utvalg av land

Med ExpressVPN får du tilgang til 3.000 VPN servere fordelt på 94 land. Her ser du en oversikt over de ulike geo-plasseringene.

ExpressVPN har servere fordelt på alle kontinenter. Afrika er det eneste kontinentet hvor dekningen er noe lavere.

En fordel med tjenesten er at de har et svært godt utvalg av VPN servere i Europa og Nord Amerika. Dette er viktig ettersom de fleste streamingtjenestene kan åpnes innenfor disse områdene.

Hvis en film eller TV serie er blokkert fra Norge kan du f.eks koble deg opp på en tysk eller amerikansk server slik at du får umiddelbar tilgang.

Velg flere IP adresser i samme land

Som med andre VPN tjenester får du valget mellom å velge flere IP adresser i samme land. Det er en fordel ettersom noen servere kan ha blitt geoblokkert av nettsiden du besøker.

Et eksempel er at du kobler deg opp på Netflix i USA, men får beskjed om at adressen din er blokkert.

Da kan du enkelt bytte om til en annen server for å se om den fungerer. Vi opplevde at et par servere var blokkert når vi testet tjenesten, og det holdt å bytte om til en annen server lenger nede på listen for å få fri tilgang.

Hva koster ExpressVPN å bruke?

Hvorvidt dette kan kalles en ulempe er diskuterbart, men det viktigste å vite er at ExpressVPN er en såkalt premium-VPN. Det betyr at du betaler litt ekstra, men får bedre ytelse i retur.

Her ser du prisoversikten:

Prisen tilsvarer rundt 900 kroner per år. Det er litt høyere enn andre tjenester, men gir til gjengjeld bedre kvalitet.

Når det gjelder prisingen er det slik at lengre perioder fører til et bedre tilbud.

Med andre ord: Betaler du for kun 1 måned vil prisen være rundt 35% høyere enn det billigste tilbudet.

ExpressVPN gir deg også en 30-dagers garanti, som er viktig å nevne. Du kan derfor teste tjenesten gratis og få pengene tilbake hvis du ikke er fornøyd.

For å få pengene refundert behøver du kun å kontakte kundeservice. Du plikter ikke å oppgi noen grunn til hvorfor du kansellerer, enda de vil spørre hva årsaken er.

Betalingsmetoder

Når du skal betale for ExpressVPN har du flere valg. Det enkleste er å velge kortbetaling, men de støtter også slike betalingsmetoder som Bitcoin, PayPal og Klarna.

Sikkerhet

For mange som skal VPN vil sikkerhet og behovet for anonymitet være det viktigste. ExpressVPN gjør en god jobb på dette området.

For det første har de en policy om at de aldri fører logger over hvilke nettsider eller tjenester brukerne besøker. Det betyr at de ikke har noen sentral oversikt over hvilke nettsider brukerne går inn på. Loggføring har skjedd hos andre VPN-tjenester tidligere, så dette regnes som en fordel.

Med "loggføring" mener vi en rekke forskjellige typer data (samt metadata). Det inkluderer blant annet IP adressen din, DNS adresser og meta-data fra cookies i nettleseren.

Selskapet holder til i British Virgin Islands, som er et Britisk Oversjøisk territorium. Det betyr også at de ikke er underlagt jurisdiksjonen til vestline land som USA, Storbrittania, Canada og resten av EU. Derfor er de heller ikke bundet av noen krav om innsamling av data.

På lik linje med andre VPN-tjenester har de en streng personvern-policy. De legger mye vekt på behovet for å verne om privatlivets fred. Til dags dato har det ikke vært skrevet noen saker i mediene om at ExpressVPN samler inn data og informasjon om brukerne sine (til forskjell fra noen andre VPN-selskap).

"Killswitch" hindrer IP lekkasjer

ExpressVPN har implementert et system som hindrer lekkasjer av IP adresser. Skulle du miste internettet (eller tilkoblingen til serverne deres) vil programmet automatisk skru av nett-tilgangen.

Det forhindrer at IP adressen "lekker ut" slik at ISP'en din kan se hvilken nettside eller tjeneste du bruker.

Kryptering

All datatrafikk via ExpressVPN krypteres med noe som kalles for en 256-bit AES nøkkel. Denne sikkerhetsstandarden anbefales av de fleste IT eksperter og fagfolk som jobber med kryptering.

Krypteringen gjør det umulig for utenforstående å "sniffe" ut hvilke data som sendes via tilkoblingen. Det er enda ikke påvist at noen har klart å bryte en 256-bit krypteringsnøkkel.

Konklusjon

Vår totalvurdering av ExpressVPN er at tjenesten tilbyr den beste løsningen for VPN bruk i Norge på nåværende tidspunkt.

Enda prisnivået er litt høyere kompenseres det ved hjelp av høy hastighet, god kundeservice og en software-modell som er usedvanlig enkel å bruke.

Utvalget av VPN servere er en annen fordel og vi liker at de har et såpass bredt antall land og utgaver å velge mellom. Det er tydelig at de har lagt mye jobb i å være det beste premium-alternativet i dagens VPN marked.

Vi anbefaler spesielt tjenesten til de som ønsker å streame nettinnhold som er geoblokkert i hjemlandet deres. Enten det er snakk om norske programmer fra TV2 og NRK eller utenlandske multi-media kanaler.

30 dagers garantien er en annen fordel som er verdt å merke seg. Er man ikke fornøyd er det heller ikke vanskelig å få pengene tilbake fra selskapet.

expressvpn logo Spesialtilbud

  • Få opptil 33% rabatt ved å følge lenken.

9,8

5 av 5 stjerner

Annonselenke