Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Hvordan få Amerikansk Netflix på PC, iPad og Mobil i 2020

Les hvordan du kan få tilgang til Netflix USA i 2020 når du surfer fra Norge eller andre land. Her viser vi hva som kreves.

Forskjellene mellom de norske og amerikanske Netflix pakkene er store. Det USA baserte abonnementet har langt flere filmer og tv-serier tilgjengelig enn det vi får i Norge.

For å illustrere forskjellene:

Med amerikansk Netflix får man tilgang til over 4.330 filmer og 1.320 TV-show.

Den norske versjonen? Kun en brøkdel av innholdet sammenlignet med Netflix USA. I Norge er kun 2.000 filmer og TV serier tilgjengelige, kombinert.

Det finnes noen metoder som hjelper deg omgå blokkeringen, og her viser vi deg akkurat hvordan du går frem.

Hvordan få tilgang - Steg for steg

Streamer du en film via Amerikansk Netflix på PC, iPad eller mobil vil du ofte få beskjed om at "dette innholdet er ikke tilgjengelig i Norge". Det skyldes at Netflix ikke har rettigheter til å vise innholdet til norske brukere.

For å omgå denne blokkeringen kreves det at du bryter med de vilkårene Netflix har fastsatt for brukerkontoer. Det er derimot ikke ulovlig, og de vil heller ikke sperre kontoen din hvis de ser at du bytter IP adresse.

Steg 1: Skaff en VPN som gir deg tilgang til Netflix USA

For å få tilgang til Netflix i USA må du bruke en VPN (virtuelt privat nettverk). Tjenesten lar deg manuelt bytte om IP adressen din slik at det ser ut som at du surfer fra USA.

Tjenestene er lovlige å bruke og tar kun noen minutter å sette opp. Husk likevel å velge et selskap med god båndbredde, da trafikken sendes gjennom et ekstra lag med servere.

Disse er best for å streame amerikansk innhold

Disse to tjenestene regnes som premium VPN tilbydere. Det viktigste er at de har god båndbredde som gjør det mulig å laste amerikansk Netflix raskt, uten at videoer og TV show fryser.

Best kvalitetimg Få tilgang til Amerikansk Netflix - En premium tjeneste med rask overføring av data.

  • Servere i en rekke amerikanske byer, inkludert Chicago, Los Angeles, Seattle mm.
  • Enkelt å bytte IP.

Annonselenke
img Lavest pris - Et billigere alternativ som også byr på et bra utvalg av servere.

  • Har 1800 servere i USA, alene.
  • Programvare er svært enkel å bruke.

Annonselenke

Vi anbefaler ExpressVPN, da de har en svært rask båndbredde. NordVPN er derimot billigere hvis du kjøper et abonnement på 2-3 år, og tilbyr nærmest samme kvalitet, om enn litt lavere nedlastingsfart.

Begge gjør det mulig å få amerikansk Netflix på ulike enheter, med muligheten til å bytte IP adresser.

Begge lar deg streame amerikansk Netflix på PC, iPad og mobil. De støtter operatørsystemene for Windows, Mac (iOS), Android og Linux, noe som betyr at de også fungerer på nettbrett.

De har også en refusjonsgaranti på 30 dager hvis du ikke er fornøyd med tjenesten.

Steg 2: Bytt til en USA basert IP

Du har nå lastet ned og aktivert VPN programmet ditt. Neste steg blir å bytte til en USA basert IP for å se Netflix.

Å bytte IP er relativt enkelt, men det kan være litt ulike prosesser avhengig av hvilket program du bruker. Her bruker vi NordVPN som et eksempel når vi viser hvordan man kan få amerikansk Netflix i 2020.

Etter du har installert, åpne programmet og logg deg inn.

1.Velg et land fra nedtrekkslisten.
2.Gå til USA og velg en amerikansk server.

Du kan velge både regioner og servere fra listen. Vær oppmerksom på at utseendet vil være noe annerledes på mobil.

3.Når du har koblet deg til vil IP adressen din endres, som betyr at du rent teknisk surfer innhold fra USA.

For å sjekke at tilkoblingen fungerer kan du følge med på knappen som indikerer tilkoblingsstatus. Hvis den lyser grønt betyr det at du er klar til å streame Netflix fra USA.

Steg 3: Logg deg inn på amerikansk Netflix

Nå har du installert VPN klienten og koblet deg til en USA basert IP adresse. Siste steg vil da være å logge seg inn på amerikansk Netflix. Programmet vil automatisk se at du befinner deg i USA, som deretter åpner for nytt innhold.

I noen tilfeller vil IP adressen være blokkert, som betyr at du må prøve en annen adresse. Les mer om dette i siste avsnitt.

Hvis den amerikanske Netflix nettsiden ser at du bruker VPN vil du få følgende beskjed. Da må du teste ut andre IP adresser inntil innholdet låses opp.

Et problem for mange

VPN har fått et litt frynsete rykte de siste årene, enda det også har mange legitime bruksområder.

Ta de som reiser på ferie som et eksempel. Antallet TV serier og filmer som tilbys i ulike land varierer, og man kan fort se at favorittserien er blokkert i det landet man har reist til.

I et slik tilfelle kan det være greit å bruke VPN, enten målet er å få amerikansk Netflix, eller å kunne se programmer hos norske leverandører man abonnerer hos.

Prisene for disse tjenestene varierer, men det er mulig å få tilgang for så lite som 25-30 kroner per måned.

Hvis du ønsker premium kvalitet vil ExpressVPN være det beste alternativet. Bruk vår link og spar opptil 49% hvis du kjøper 12 måneders pakken.

Er det lovlig?

Det korte svaret er ja. Det er ingen lover som forbyr deg å bruke amerikansk Netflix fra Norge.

Er Netflix derimot glade i at brukere omgår systemet deres? Nei.

Netflix legger betydelige ressurser i å identifisere hvem som surfer, slik at de kan sperre for tilgang fra IP adressene.

Akkurat hvilke metoder de bruker for å luke ut disse adressene er det kun de som kjenner til. Derimot er det vanlig at IP adresser bannlyses.

Hvis du logger inn med en bannlyst adresse vil du måtte bytte IP og prøve igjen. Fortsett inntil du finner en som er åpen for amerikansk trafikk.

Vil kontoen sperres?

Nei, de vil verken sperre eller fryse kontoen din. Derimot vil du få en feilbeskjed som sier at innholdet du forsøker å streame ikke lenger er tilgjengelig.

Etter å ha undersøkt konsekvensene av å bruke VPN, er det ikke identifisert noen tilfeller hvor Netflix USA har sperret kontoen til brukere som benytter virtuelle private nettverk.

Med andre ord: De vil sperre tilgangen til amerikansk Netflix hvis de ser at du bryter vilkårene, men de vil ikke kansellere selve kontoen din.

Derfor er innhold tilgjengelig på ulike steder

Netflix produserer noe innhold selv, men mesteparten av innholdet deres er lisensiert fra andre selskaper. Som en del av avtalene er det vanlig at rettighetshaverne begrenser hvilke land Netflix har lov til å vise innhold fra.

Den amerikanske versjonen av Netflix har det desidert beste innholdet fordi det er landet med flest brukere. Norge er et begrenset marked, og har derfor færre filmer og tv serier tilgjengelig.

Gitt at prisene for et abonnement i Norge er høyere enn i USA, kan det virke frustrende for mange at de ikke kan få tilgang til amerikansk Netflix. Av den grunn er det forståelig at mange velger å ta snarveien ved hjelp av en virtuell privat server.