OnePlus Buds Pro 3
OnePlus sine beste propper, Buds Pro 3, byr på funksjonene man forventer, god komfort og volumkontroller på "stilken." Bilder: Trond Bie/ITavisen

Annonse


Det skal ikke være mulig til prisen – “OnePlus Buds Pro 3”

Nok et par propper?

Introduksjon

At markedet aldri blir mettet er det fort å tenke som anmelder, men når jeg ser på antallet mobiler vs. lydprodukter jeg tester, så er det desto mer sjokkerende at det er så mange gode mobiler å velge mellom fra 6000 til 15 000 kroner. Man skulle tro det markedet også var stappet fullt, men det er det altså ikke.

For folket får aldri nok, og med stadige teknologiske forbedringer også i lyd-segmentet, kaster alle seg over markedet. Selv støvsuger-selskap. Jeg kommer tilbake med en test av de “crazy” hodetelefonene.

OnePlus har vi god kjennskap til, fordi vi har testet en rekke av modellene deres gjennom årenes løp, inkludert en titt på oppgraderte “OnePlus Open Apex Edition” som fremdeles er en god brettemobil.

Annonse


I tillegg til Nord 4 er selskapet aktuelle med OnePlus Buds Pro 3 – her er spesifikasjonene:

Spesifikasjoner (2499 kroner – sett på tilbud til 2190 kroner)

  • Lyd: 11mm + 6mm drivere, 10Hz~40KHz frekvensrespons
  • Batteritid: Opptil 43 timer med etui (ANC av)
  • Bluetooth: Versjon 5.4, rekkevidde 10m
  • Funksjoner: Aktiv støyreduksjon (50dB), Google Fast Pair, trådløs lading
  • Dimensjoner: Øretelefoner: 33.6021.1525.00mm, Ladeetui: 64.7052.4525.75mm
  • Vekt: Øretelefoner: 5,28g – ladeetui: 50,57g
  • Vannsprut og støvsikker: IP55
  • BatterI: adaptiv ANC på og 50 prosent volum: seks timer, 25,5 timer med etui-lading

Design

Jeg foretrekker stilk-designet. AirPods Pro-serien kuttet stilken, og 2. generasjon introudserte berøringsvolum på samme del. Det har OnePlus også gjort med disse som man kan omtale som en “AirPods”-kopi på mange måter, inkludert hvordan proppene sitter i ørene, men de er lenger enn Pro-proppene til Apple. Jeg har ikke noe i mot “det, “inspirasjonen,” spesielt ikke når komforten er så god. Disse sitter komfortabelt som Galaxy Buds3 Pro, om ikke enda tettere. Jeg må jaggu si at de aller fleste ørepropper sitter perfekt, i motsetning til for noen år tilbake da ekte stereo-propper ble en greie.

Som Samsung sine “Galaxy Buds3 Pro” er etuiet litt større enn Apple AirPods Pro og omtrent på størrelse med førstnevnte. I stedet for hvitt, svart eller gjennomsiktig har OnePlus gått for et falskt lær-materiale av plast som føles bedre ut enn beskivelsen, med egen logo på forsiden og “Dynaudio” bak. Etuiet støtter trådløs lading, inkludert på baksiden til en OnePlus 12.

Jeg har ingenting å utsette på etuiet utover at det kan være vanskelig å finne tilkoblings-knappen (den er plassert på høyre side.) I motsetning til Galaxy Buds3 Pro sine stilker som ikke er avrundende, og derfor må plasseres korrekt i etuiet, bare dropper man stilken ned i korrekt side som med Apple AirPods.

Funksjoner og lydkvalitet

Du finner alt du ønsker av disse proppene av moderne funksjoner, som aktiv ANC, ulike ANC-nivåer, Bluetooth 5.4 med to-enhets-støtte og lang batterilevetid på over 40 timer med etuiet. Jeg setter også pris på Google Fast Pair som gjør det veldig enkelt å komme i gang, men jeg stusser over at man må bruke en app døpt “HeyMelody” for et produkt som ikke bærer navnet. Da jeg omsider skjønte greia var det en oppdatering klar for å forbedre lydkvaliteten. Jeg merket ikke særlig til forskjell i lydkvaliteten grunnet fastvare-oppdateringen.

HEYM LEDOU APPEN

Det jeg merket meg var dog at “Golden Sound“-testen i stor grad forbedret detaljene i lydbildet. Jeg kombinerte dette med “Dynaudio featured” der bass, mellomtone og diskant er “balansert for å replikere lyden til Dynaudio-høyttalere.” Jeg har aldri vært klar over at jeg ønsket meg lyden til de nevnte høyttalerne, men lyden ble definitivt bedre.

For da jeg først testet dem ble jeg nesten sjokkert over hvor flat musikken var. Det manglet skikkelig slag i skarptromma på flere låter. Jeg avfeide årsaken med at jeg samtidig som jeg skriver denne testen også anmelder et par propper til over dobbel pris. Heldigvis, med de to forbedringene jeg nevnte, evt. sin egen EQ-miks, så løftes underholdningsverdien og kvaliteten på musikk-lyttingen flere hakk.

Dette er et par med tilsvarende funksjoner som dyrere produkter i markedet, og på generelt grunnlag låter ikke propper til 2000/2500 kroner like godt som hodetelefoner og propper til over det dobbelte av prisen, også Samsung sin nye Galaxy-propper låter bedre, men så er de også dyrere. Det kan tenkes at de 500 kronene mer er verdt det.

Det er mer detaljerikdom og klarhet i diskanten til Samsung sine nyeste propper, mens Bowers & Wilkins sine Pi8 slår dem begge på bass, diskant og detaljrikdom på en måte som setter en ny referansestandard for øreplugger i prisklassen.

I tillegg har disse også surround-funksjon der du velger låst lydbilde eller et som følger hodet. Om du ikke beveger hodet for kjapt, er effekten ganske imponerende, men jeg mener å høre et noe degradert detaljnivå med moduset aktivt til musikk. Til nettbrettet for spill og film, øker effekten underholdningsgraden. Proppene har også et spillmodus som senker etterslepet til 94 ms, uten at jeg er sikker på om det er bra.

Konklusjon

Som med OnePlus sine mobiler “bare fungerer” alle aspekter av Buds Pro 3, inkludert kjapp-parring, finne-funksjon, sprutsikkerhet, den nyeste ANC- og Bluetooth-teknologien og et etui som tar akkurat med plass i lomma og surround-lyd. Merk at berøringen og trykkingen er litt mindre følsom, og krever etter min erfaring litt for harde trykk, sammenlignet mot Apples AirPods Pro 2, men det blir pirk.

Det er absolutt ingen grunn til ikke å velge disse om man ser etter propper i pris-segmentet, men vær klar over at selv amatører vil klare å høre forskjell på disse og et par propper som er dobbelt så dyre.

Det at jeg måtte aktivere litt for mange “triks” for å få lyden til å åpne seg, diskanten til å sprette og bassen til å romle, gjør meg litt mer skeptisk enn normalt om hvor gode elementene er. Men så lenge det finnes muligheter til å skru lyden slik man ønsker den, og hjulpet av en kjapp hørselstest, så spiller OnePlus sine nyeste propper med nok inspirasjon, bass og klarhet til at man kan ha det riktig så moro til prisen.

OnePlus Buds Pro 3
Det skal ikke være mulig til prisen – “OnePlus Buds Pro 3”
Vi konkluderer
OnePlys Buds Pro 3 fortjener Pro-navnet grunnet teknologien som brukes, og ikke nødvendigvis om lyd-kvaliteten. Proppene krever nemlig litt for mange EQ-justeringer for å yte maks, men når man er i mål spiller de morsomt.
Leservurdering69 Vurderinger
0
+
Kraftfull lyd som kan stilles etter ønske
God komfort
Volumkontroller på stilkene
Bluetooth 5.4 med to-punkt-tilkobling og "Google Fast Pair"
Passe stort etui med batterilys
Enkel app
Finne-funksjon
-
Litt for "rumlete" bass
Detaljrikdommen kunne vært litt bedre
8.9