Faksimile: AppleInsider

Annonse


Dette er trolig de nye iPhone-knappene

AppleInsider har klart å skaffe utviklermodeller av iPhone 15 Pro.

Spørsmålet er om dette skjer i år – droppet “Project Bongo” – drppet prosjektet i april 2023

Du husker sikkert ryktesakene om at Apple skulle droppe fysiske knapper med iPhone 15 Pro-serien. Da det ikke skjedde, dukket ryktene opp om en ny dedikert kamera-knapp. Men en ting er altså sikkert: Apple var ganske nærme å lansere en iPhone med liksom-trykk, altså en hel-digital løsning, komplett med klikke-lyd. At Apple ikke fikk det til i tide kan skyldes at funksjonen feilet etter mer robust. Vi har ikke hørt noe fra Bloomberg-journalist Mark Gurman om at dette skal skje i år.

Handlingsknappen, den flerbruks, brukerkonfigurerbare mekaniske knappen plassert over volumknappen, endret seg også under utviklingen, men i mye mindre grad. Mens de haptiske volum- og strømknappene ble fullstendig faset ut, fikk Action-knappen kun mindre endringer som påvirket den generelle formen, noe som gjorde den mer rund og bred.

AppleInsider

Vi er ikke sikre på det vil skje i år

Samtidig rapporterer AppleInsider at “Project Nova” er det nye forsøket for iPhone 16, og at selskapet prototyper-tester endringen. Det er foreløpig ingen bekreftelse i artikkelen om hvorvidt årets modeller garantert får endringen, eller om det venter til 2025 eller kanskje 2026 når de nye 2 nm-brikkene kommer.

Å fjerne fysiske deler gir mer mening. Det er nemlig ryktet Apple skal lansere en slankere iPhone – kanskje de nye knappene ikke kommer før den modellen som er ventet i 2026? Ikke godt å si, men vi ser på det som garantert at Apple fjerner fysiske knappe-trykk. Spørsmålet er altså når.

Selv om den ble utviklet sammen med de haptiske volum- og dvaleknappene, var selve handlingsknappen alltid en mekanisk knapp, noe som forklarer hvorfor den forble mer eller mindre uendret.

AppleInsider

Utover det får årets Pro-modeller større skjermer og mye bedre AI-ytelse.