pixel 6
Den kritiske feilen dukket opp for omkring en uke siden. Bilde: "sadge pixel"

Annonse


OPPDATERT: “Vent i 15 minutter”

Det er større problemer for eiere av Pixel 6, 6 Pro og 6A.

Først publisert 2. juli.

Oppdatert, 5. juli, 10:46:

Google bekrefter at feilen berører Pixel 6, 6 Pro og 6a etter installasjon av den nyeste oppdateringen, og har to meldinger til kundene:

Annonse


  • For å unngå dette problemet må du ikke tilbakestille enheten til fabrikkstandard med mindre den er fullstendig oppdatert og den har vært startet opp i minst 15 minutter etter en systemoppdatering.
  • Hvis du allerede har tilbakestilt Pixel 6, 6 Pro eller 6a til fabrikkstandard og opplever problemer, følg med i denne tråden for mer informasjon og oppdateringer. Teamet har identifisert årsaken til problemet og jobber med å utvikle den best mulige løsningen.

Google har derfor ingen feilretting på plass enda. Vi oppdaterer når Google serverer en løsning.

Formatering byr på store problemer

For de som av en eller annen grunn må gjenopprette mobilene til fabrikkinnstillinger kan ende opp med følgende feilmelding: “Kan ikke laste Android-systemet. Dataene dine kan være korrupte. Hvis du fortsetter å få denne meldingen, kan det hende du må utføre en tilbakestilling til fabrikkmodus og slette alle brukerdata som er lagret på denne enheten.”

Deretter gir mobilen valget om å prøve igjen, men det feiler også. Prøver man en fabrikkomstart så får man feilmelding om at mobilen mangler filen “tune2fs,” en Unix-kommandolinje for å definere system-parametere.

For å gjøre situasjonen verre så fungerer ikke Googles hjelpeverktøy for å berge enheter som sliter på lignende måter, men heldigvis er visstnok Google på saken skal vi tro en kommentar på Googles hjelpeforum.

Google skal være på saken.