rabbit r1
Rabbit R1 har blitt avslørt som en langt mer ordinær enhet enn hva man skulle tro under annonseringen i januar.

Annonse


Hva er det som skjer med AI-selskapet alle snakket om?

Rabbit R1 ble en medie-favoritt da den ble annonsert i januar i år.

Hørtes først ut som en original ide

Large Action Model (LAM),” kan være svaret for å kunne utføre oppgaver langt mer effektivt enn hva som er situasjonen i dag med mange pålogginger til en rekke tjenester for å utføre en oppgave. Sjef for det nye selskapet Rabbit, Jesse Lyu, tror LAM-er er svaret, og deres første produkt med samme navn er intensjonen om å gjøre noe med påloggings- og kaoset i antallet tjenester som kreves,” rapporte vi den gang. Siden januar har det bare gått en vei: ned.

For i mai ble det avslørt at det ikke finnes noen “hemmelig saus” i produktet: det er ikke annet enn en Android-dings som kjører Android OS: “Selskapet har altså et nett-grensesnitt mot deres egne sky-tjenester, det er en ting, men de skrøt også av at enheten kjørte en helt spesiell “mikstur” av maskinvare og tjenester som for å skape en unik AI-maskinvare-mot-skyen-og-tjenester. Nå slår akkurat den historien sprekker.”

Full API-tilgang

Denne gang er det sikkerhetsproblematikk som er tema, og det er ikke småtteri: hackergruppen Rabbitude hevder de skaffet seg tilgang til R1 sin komplette kodebase med API-er allerede 16. mai, noe som innebærer at de kunne spionere på all respons fra AI-dingsen. Det inkluderer sensitiv informasjon.

Etter at historien sprakk skal Rabbit ha fjernet API-nøkkelen som gjorde spioneringen mulig, men ikke før de først publiserte en nøkkel som ødela en rekke R1-enheter. Hackerne kunne også sende e-post som interne administratorer hos Rabbit, så å påstå at sikkerheten var dårlig, er i dette tilfellet en underdrivelse.