starlink mini
Starlink Mini er mindre og inkluderer en WiFi og kan kjøre på batteriet i flere timer. Bilde: Michael Nicolls/X

Annonse


“Dette produktet vil endre verden” – dette sier de om Norges-lansering

Det er to år siden Starlink ble lansert i Norge.

Nå er Starlink Mini på vei, og selv om den norske nettbutikken fremdeles ikke tilbyr produktet, er mini listet opp under produktspesifikasjonene: “Starlink Mini Kit er kompakt og bærbart og anbefales for grunnleggende Internett-applikasjoner. Det har integrert wifi og har alt du trenger for å komme på nettet i løpet av få minutter.”

Dette følger med.

“For øyeblikket er kjøp av Starlink Mini begrenset til en liten gruppe kunder i USA og kun på invitasjon. Vi kan ikke imøtekomme ordreforespørsler fra kunder som ikke har mottatt en invitasjon. Starlink Mini kommer til å ekspandere til andre markeder over tid. Vi kan imidlertid ikke angi noen datoer på dette tidspunktet. Følg med for oppdateringer om utvidet tilgjengelighet for Starlink Mini!

Målet er å redusere prisen på Starlink Mini Kit, spesielt for dem rundt om i verden der tilkobling har vært uoverkommelig eller fullstendig utilgjengelig. Men i områder med høyt dataforbruk, der Starlink Mini stiller ekstra krav til satellittnettverket, tilbys Starlink Mini Kit til 599 USD.”

Annonse


Klart på noen minutter

Produktet på 1,5 når alt er sammenkoblet har nemlig bygget inn WiFi, og mye mindre enn Starlink til hjemmet eller roaming-utgaven. Den er også IP67-vanntett. Ifølge Musk tar det ikke lenger enn fem minutter fra man pakker opp til man er på nett.

Fordelen med mini-modellen er at den bruker 20 til 40 W sammenlignet med 33 til 62 W som storebror krever. I tillegg til at WiFi er innebygget, er den liten nok til at en portabel ladestasjon på 27 650 mAh kan gi Starlink Mini ytterligere to til tre timer batterilevetid.

Prisen i USA er 600 dollar, 100 dollar mer enn den største modellen, og det koster 30 dollar mer i måneden å legge til Mini til det eksisterende bolig-abonnementet som er priset til 120 dollar.