psvr2
Ikke forvent et hav av nye spill til PSVR 2.

Annonse


Sony skal nærmest ha gitt opp

“Å være eller ikke være” var ITavisen-redaktør Trond Bie sin tittel på testen av PSVR 2 sommeren i fjor.

Har slitt lenge

Nå høres det ut som at det er “ikke være,” skal vi tro kilder Android Central har vært i kontakt med. Kildene sier at Sony kun utvikler to nye spill til hodesettet, og at budsjettene for VR-spillutvikling er kuttet til beinet. Dette etter en god start: hodesettet har over 200 spill, inkludert Horizon Call of the Mountain, Gran Turismo 7, Resident Evil Village og Resident Evil 4 Remake.

Sony lanserte kun tre spill til hodesettet i fjor, og det er ikke annonsert noen spill fra Playstation Studios for året eller for neste år. Fra før av har Sony stengt VR-studioene First Contact Entertainment og deres eget London Studio.

At det har stått dårlig til med PSVR 2 rapporterte vi om allerede i mars i år:

“Bloomberg avslører at Sony har pauset produksjon av nye PSVR 2-hodesett. Dette fordi det rett og slett er for mange produkter på lager: Sony klarer ikke selge nok av dem. Årsaken? Som vanlig er det mangelen på innhold: “Playstation VR2 byr på god bildekvalitet og komfort og er derfor nesten perfekt for store film-opplevelser, mens spill-biblioteket fremdeles er litt halvveis,” oppsummerte vi i vår test i juni i fjor.”

Det betyr dog ikke at det er over for hodesettet. Sony har jo annonsert en PC-adapter som kommer i august, men sjokkerende nok uten HDR-støtte. Sony ønsker uten tvil å forlenge livsperioden til hodesettet, men det spørs hvor mye effekt det gir all den tid det heller ikke er støtte for hodesettvibrasjon, øyesporing, adaptive triggere og haptisk tilbakemelding på kontrollerne.