playstation portal
Playstation Portal må ha WiFi-tilkobling, og i morgen støtter den offentlige nett med ytterligere påloggingstrinn. Bilde: ITavisen

Annonse


Blir bedre på farten i morgen

Playstation Portal ble lansert sent i fjor. Vi mente enheten var “dum, men gjorde en god jobb” i vår test.

Oppdateres i morgen

Årsaken er at den er “dum”: det er bare nok ytelse for å strømme spill fra konsollen som sitter hjemme, men ergonomien er god og skjermen gjør jobben. Men fordi man må være på nett, har det vært et problem at man ikke har kunnet koble til alle offentlige nett. Det blir mulig i en programvare-oppdatering.

Sonys oppdatering av Playstation Portal rulles ut i morgen.

Det er også en annen viktig WiFi-forbedring på vei:

“Med denne nye oppdateringen vil PS Portal også koble til en rekke offentlige Wi-Fi-nettverk som kan kreve ytterligere valideringstrinn utover å angi nettverkspassordet. Dette inkluderer Wi-Fi-nettverk med påloggingsskjermer som ofte finnes på hoteller, kafeer og flyplasser,” forklarer Sony i blogg-innlegget og presiserer at 5GHz ikke er støttet.

Det man må gjøre er å fullføre de siste stegene på en mobil eller et nettbrett:

“For å koble til disse offentlige Wi-Fi-nettverkene vil PS Portal vise en QR-kode som du kan skanne med smarttelefonen eller nettbrettet. Når den er skannet, vil du kunne bruke nettleseren på mobilenheten din til å fullføre de ekstra valideringstrinnene på vegne av PS-portalen. Som en påminnelse krever PS Portal en Wi-Fi-tilkobling med minst 5 Mbps, og for en bedre spillopplevelse anbefales en høyhastighetstilkobling på minst 15 Mbps.”

Bruk mobil eller nettbrett for å koble Playstation Portal til offentlige nett som krever ytterligere påloggingstrinn.

“Den emulerte berøringsplaten på PS Portals livlige 8-tommers skjerm får en oppdatering. Vi har lagt til ny visuell tilbakemelding til pekeplateområdene. De nye effektene vil vises når du bruker pekeplateområdene under fjernspilling:”

Batteriprosent er praktisk og er en del av oppdateringen.