apple vision pro
Vision Pro er dyrt, tungt og mangler nok innhold for mainstream-suksess. Apple håper at Vision høsten i 2025 kan bryte gjennom. Bilde: ITavisen

Annonse


“Apple har kansellert Vision Pro 2” – det kan skje noe spennende i 2025

Ifølge The Information har Apple skrotet utviklingen av en oppfølger til Vision Pro som vi testet i februar og som snart lanseres i flere regioner.

“Billigere Apple Vision høsten 2025”

I det minste er det strategien akkurat nå. Årsaken? Ifølge avisen, som tidligere lekket hodesettet lenge før lanseringen, er at Apple har endret mål med 100 prosent fokus på en rimeligere modell “med færre funksjoner.” Visstnok sliter Apple med å presse ned produksjonsprisen uten å fjerne for mange funksjoner, og det er også utfordringer med å gjøre hodesettet lett nok – dette er en av de største negativene med Vision Pro.

Apple hadde derfor to team, men har funnet ut at det er langt viktigere å få en rimeligere modell på markedet kjappere enn hva som hadde vært mulig med to team på to oppgaver. Det er også mulig Apple har funnet ut at salget av Vision Pro, som vi knapt hører om i teknologi-pressen lenger, endte opp enda svakere (vi forventer ikke at Apple trodde de komme til å selge haugevis av et så dyrt nisjeprodukt) enn ventet.

Enda svakere salg enn ventet?

Vi ser på det sannsynelig at det kommer en oppfølger til Pro-modellen i løpet av de neste fem årene, men Apple kan nok ha funnet ut at VR/AR-markedet er nettopp like vanskelig å gjøre “mainstream” som Meta, HTC og Valve. For ifølge en produsent av kritiske komponenter for hodesettet ble produksjonen kuttet med 50 prosent i mai.

Ifølge produsenten skal ikke Apple ha produsert mer enn 500 000 Vision Pro-hodesett i år, og uten planer om å produsere noen særlig flere frem til august.