elon musk
Elon Musk sier at iPhones bannlyses i hans selskap om ChatGPT et integrert på OS-nivå. Kort tid etter uttalelse ble det kjent at Musk trekker søksmålet mot OpenAI.

Annonse


Musk dropper søksmålet mot OpenAI

I mars ble det kjent at Elon Musk saksøkte OpenAI og Sam Altman. Nå har Musk trukket søksmålet.

Musk hevder OpenAI hadde en avtale med han og andre grunnleggere

“Nå saksøker (last ned dokumentet) Musk dem begge, og enda flere, i det han mener er et kontraktsbrudd: den gang ble det, ifølge Musk, skrevet under på en kontrakt som skulle garantere at OpenAI skulle forbli åpen kildekode og et non-profit-selskap for “menneskehetens fordel.” OpenAI er som kjent ikke et non-profit selskap, og har Microsoft som stor-investor som senere har implementert teknologien i mange deler av produktene sine, inkludert Windows, Office og Bing. Om Musk skulle vinne frem, blir det interessant om Microsoft vil måtte gjøre forandringer,” rapporterte vi den gang.

Nå har Musk altså valgt å droppe søksmålet, men med mulighet for å starte det opp igjen, og det skjer en dag før en høring der en dommer opprinnelig skulle ha vurdert OpenAI sin påstand om at saken bør henlegges.

Bannlyser iPhone om ChatGPT er OS-integrert

Musks avgjørelse kommer samtidig med at sjefen uttalte at om OpenAI blir integrert i iOS 18 på OS-nivå, så “vil Apple-enheter bannlyses i mine selskap. Det er et uakseptabelt sikkerhetsbrudd,” meldte Musk på X denne uken som la til, spøk eller ikke, at “besøkende må levere inn Apple-enhetene sine ved døren, hvor de så vil lagres i et Faraday-bur.”

Annonse


OpenAI uttaler om sikkerheten at “personvernbeskyttelse er innebygd ved tilgang til ChatGPT i Siri og skriveverktøy-forespørsler lagres ikke av OpenAI, og brukernes IP-adresser er skjult. Brukere kan også velge å koble til ChatGPT-kontoen sin, noe som betyr at datapreferansene deres vil gjelde under ChatGPTs retningslinjer.”

OpenAI legger til at “ChatGPT-integrasjonen, drevet av GPT-4o, kommer til iOS, iPadOS og macOS senere i år,” og at brukere får gratis-tilgang uten å måtte opprette en konto, men at betalende medlemmer kan logge på for å få utvidet funksjonalitet.

Hverken oppgradert Siri, eller Apple Intelligence, er å finne i iOS 18 beta 1 i tillegg til alt dette.