ipad pro m4
Situasjonen nå er at det er nok Apple-sjefer som ikke tør å lansere en skikkelig stor iPad Pro i frykt for å ødelegge for salget av MacBooks. Selskapet lanserte nettopp MacBook Air 15.

Annonse


Steve Jobs hadde ikke vært redd for å gjøre dette

Det har vært snakk om det tidligere: Apple tør ikke tilby en iPad Pro 15″ fordi de er redde for at et slikt produkt kan ødelegge for MacBook-serien.

“Det er bedre Apple kannibaliserer egne produkter, enn at andre gjør det”

Mark Gurman hos Bloomberg har vært inne på det tidligere, men i en ny rapport er han helt klar: det er personer i ledelsen hos Apple som er redde før at en stor iPad Pro kan ødelegge for MacBook, og derfor tilbys det ingen 15 tommer-modell. At Apple ikke gjør produktene sine bedre i frykt for å ødelegge for en annen egen-merkevare er noe Steve Jobs en rekke ganger ikke var redd for å gjøre da de hoppet fra iPod til iPhone, introduserte iPad (delvis MacBook-konkurrent) og startet med MacBook med Air-modellene som er stor-selgere, men mye billigere enn MacBook Pro.

Dessuten er faren at at en konkurrent lager et bedre produkt enn MacBook og iPad, eller en av dem – da vil det plutselig bli tøffere for Apple å dominere segmentene. Som Gurman påpeker vil MacBook fortsatt tilbys med den største 16 tommer skjermen, mange flere porter, avansert multitasking og mye bedre batterilevetid.

Apple holder med vilje tilbake iPad fra å være det best mulige produktet fordi det er bekymret for innvirkningen på Mac, men faren er at noen kommer og lager en bedre enhet som slår ut dem begge.

Mark Gurman, Apple-journalist, Bloomberg