nvidia rtx ai
Det er tidlig i AI-racet og de store selskapene prøver å skaffe seg en tidlig dominans for å gjøre det lettere senere, men nå kan planenen, eller deler av dem, bli etterforsket og stoppet av USA. Nvidia annonserte nettopp AI-verktøy for spillere som automatisk kan overklokke selskapets GPU-er.

Annonse


Nvidia-tallet er vanskelig å tro på – tror på etterforskning

Det amerikanske justisdepartementet og Federal Trade Commission har kommet til enighet om en avtale som åpner for en potensiell stor monopol-etterforskning av OpenAI, Microsoft og Nvidia.

Men hvor lenge er OpenAI ledende i bransjen?

Det melder Reuters som har snakket med personer med kjennskap til planene. Det ventes en offisiell annonsering av etterforskningene om noen dager. “Microsoft og Nvidia dominerer ikke bare sine bransjer, men er to av verdens største selskaper når man måler markedsverdi, fordi Nvidias markedsverdi nylig passerte 3 billioner dollar,” rapporterer Reuters og refererer til det faktum at Nvidia er større enn Google og Apple – unntaket er Microsoft.

OpenAI er ledende innen AI, og Microsoft eier 49 prosent av selskapet. På den annen side har Nvidia hele 80 prosent av markedet for AI-brikker og bruttomarginene til selskapet skal ligge på vanvittige 70 prosent til 80 prosent.

NÅ er ChatGPT nyttig på iPhone

Begynte å snuse på markedet tidligere i år

FTC beordret allerede i januar OpenAI, Microsoft, Alphabet, Amazon og Anthropic til å avklare sine eventuelle koblinger til hverandre i forhold til partnerskap relatert til koblingen mellom AI-selskap og sky-selskap.

FTC undersøker også Microsoft sin 650 millioner dollar-avtale med AI-startupen “Inflection AI” grunnet bekymringer om at “avtalen var et skuespill for å unngå avsløringskravene til fusjoner,” melder Reuters. Nyhetsbyåret omtaler avtalen som “uvanlig:” “Den uvanlige avtalen som ble underskrevet i mars tillot Microsoft å bruke Inflections modeller og ansette det meste av oppstartens ansatte, inkludert medgründerne.”