halo combat evolved
Legendariske Halo, en gang synonymt med Xbox, kan havne i hendene til Playstation 5-spillere.

Annonse


“Halo” til Playstation?!

For bare få år siden hadde dette vært en utenkelig sak å skrive om.

Det “utenkelige” kan skje

Men nå meldes det at Halo fra 2001 kommer i ny-versjon, og ikke bare det, men spillet kan komme til Playstation 5 som en del av Microsofts store strategi-endring fra å i hovedsak være selger av Xbox-konsoller, til spill-utgiver. Spillet skal være en av flere som er en del av “Project Latitude” som er Microsofts fler-konsoll-strategi.

Halo: Combat Evolved i ny-utgave skal være i tidlig utvikling, som avslørt av The Verge sin Microsoft-journalist Tom Warren som avslører at de vurderer å lansere flere spill til Playstation:

  • Doom: The Dark Ages
  • Hellblade 2
  • Starfield
  • Age of Empires 2: Definitive Edition
  • Age of Mythology

Spill som ikke kommer til Playstation 5 inkluderer Gears 6, nye Fable og South of Midnight. De to siste kommer trolig neste år. Det er fra før av ventet at Gears 6 lanseres i år i et “siste” push for å selge Xbox Series X i en delvis ny-utgave før dagens toppmodell erstattes av en større innmat-oppgradering som også Sony har planer om med Playstation 5 Pro.

På kort sikt har Microsoft annonsert det kommer en ny Xbox (bransjen forventer også en håndholdt konsoll,) den desidert kraftigste de noen sinne har lansert, men på lengre sikt er strategien mer uklar. Dette forsterkes av at strømme-tjenester blir stadig mer aktuelle for en større del av spiller-basen. Sky-tjenester, AI-tjenester for spill-utvikling og ikke minst Windows PC-er som spillplattform forsterker bransjens tro på at dedikert Xbox-maskinvare vil være mindre viktig innen fem til 10 år.