iphone 15
Apple er nødt til å garantere fem år med sikkerhetsoppdateringer for å være innenfor en britisk lov.

Annonse


Nå må Apple garantere iPhone-oppdateringer

Samsung og Google lover syv år med mobil-sikkerhetsoppdateringer.

Tvinges av lov

Nå følger Apple etter, men de går ikke like langt: det er avslørt selskapet lover kundene fem år med sikkerhetsoppdateringer – det er avslørt av “Product Security and Telecommunications Infrastructure” i Storbritannia:

“Fra 29. april 2024 trådte den britiske reguleringen for produktsikkerhet og telekommunikasjonsinfrastruktur (PSTI) i kraft. Denne forskriften tvinger selskaper som produserer, importerer eller distribuerer internettkompatible produkter i Storbritannia til å overholde visse sikkerhetskrav,” forklarer Apple Insider. Det er altså en lov som tvinger Apple til dette, og det er usikkert om det hadde skjedd om den nye loven i Brexit-landet ikke hadde trådt i kraft. Det er dog verdt å merke at iPhones eldre enn fem år får nye oppdateringer, men dette lovfester altså dette.

Det betyr at iPhone 15-serien vil være sikkerhetsgarantert frem til 22. september 2028. Vi har ingen bekreftelse på at dette vil gjelde i andre land, men vi ser på det som usannsynelig at Apple ikke kommer til å garantere det globalt. Det er godt mulig Apple bruker WWDC førstkommende mandag for å avsløre glad-nyheten.