iphone skjermtid
I minst tre å har sikkerhetseksperter vært klar over at en streng i Safari sitt adressefelt kunne lure seg rundt "skjermtid"-sperren til iPhone, iPad og Mac. Nå tar Apple endelig affære.

Annonse


Apples “porno-sperre” kan lures

iPhone, iPad og Mac sin “Skjermtid”-funksjon inneholder en feil som gjør det mulig å lure seg rundt sperren på enkelt vis om man vet hva som skal limes inn.

Feilen har vært kjent i minst tre år

“Skjermtid viser hvor mye tid du bruker på apper, nettsteder med mer. På denne måten kan du ta mer informerte beslutninger om hvordan du bruker enhetene dine. Du kan også angi grenser og restriksjoner for hva du vil administrere – på din egen enhet eller på enheten til et barn,” oppsummerer Apple funksjonen.

Men problemet er at barn som er gamle nok til å lime inn tegn i Safari-adressefeltet, i teorien kunne lure seg rundt sperren, og få tilgang til voksen-innhold – feilen har vært kjent for sikkerhetsforskere siden mars 2021, men har ikke fått særlig med medie-omtale før nå. For etter en reportasje om problemet fra WSJ-journalist sin teknologi-journalist Joanna Stern tar Apple endelig affære og sier at en feilretting kommer i den neste programvare-oppdateringen.

Apple uttaler at de er klar over et “problem med en underliggende nettteknologiprotokoll for utviklere, som lar en bruker omgå restriksjoner på nettinnhold.”