palmer luckey
Palmer Luckey skal avsløre sitt nye VR/AR-hodesett 18. juni. Bilde: Palmertech/Wikipedia

Annonse


Vender tilbake

Palmer Luckey, mannen som kickstartet VR-markedet med Oculus i 2016, og som senere ble handlet av Meta i 2014, vender tilbake der han startet på to måter.

HMDs og Game Boys

Luckey har i de siste årene holdt en lav profil i media (han forlot Meta i 2017), men er aktiv på X og startet sitt selskapet Anduril i 2017 som driver med noe helt annet enn underholdning: de håper å selge teknologi, inkludert kunstig intelligens og robotikk, til det amerikanske forsvaret. Målet er krigs-droner.

Men på X har han nettopp meddelt at han skal lage et nytt “Head Mounted Display,” AR eller VR vet vi ikke, men trolig en kombinasjon, under VR-messen AWE (“Augmentet World Expo”) i Long Beach California. Messen varer fra 18. til 20. juni. Vi følger opp med mer informasjon om det hemmelige produktet når vi vet mer.

Luckey har allerede annonsert salget av sine egne Chromatic Game Boys, for gründeren startet faktisk med modding av Nintendos håndholdte tilbake i 2008: