intel copilot+
ARM har gigantiske ambisjoner for plattformen sin i Windows-økosystemet. Om Intel har grunn til å skjelve vil vi finne ut av i løpet av høsten.

Annonse


Tror de kan KNUSE Intel

ARM har store ambisjoner for Windows.

Lisens-modellen har vært en suksess på mobiler – nå vil de eie Windows-markedet

Selskapet, som designer plattformen blant annet Qualcomm nå bygger på, mener de skal klare å nå 50 prosent Windows PC-markedsandel om fem år, så de inkluderer altså ikke Apple som gjør sin egen vri på ARM med M-brikkene.

“ARM lisensierer instruksjonssettene for moderne brikker til partnere, som deretter lager brikker med tilpasninger for deres unike applikasjoner. Våre pålitelige dataplattformer leverer den rette kombinasjonen av vanlige programvarestandarder og grunnleggende maskinvarebyggesteiner, og gir våre partnere uovertruffen fleksibilitet når det gjelder å bringe innovative, spesialisert prosessering til produktene deres, samtidig som de muliggjør differensiering der det virkelig betyr noe,” oppsummerer selskapet forretningsmodellen.

Tror på over 50 prosent Windows-markedsandel før 2030

“Arms markedsandel i Windows har jeg virkelig troen på at at i løpet av de neste fem årene kan være mer enn 50 prosent,” uttalte administrerende direktør Rene Haas til Reuters. Haas skryter av at Microsoft har gjort veldig mye for å forbedre utviklingsverktøyene for ARM i Windows: “De er veldig, veldig engasjerte fra et programvarestandpunkt,” la han til. Og det er de nødt til denne gang: forrige gang Microsoft prøvde seg på ARM gjorde de kun det mulig å laste ned ARM-apper fra Windows Store. Denne gang emulerer de x86 som Apple gjorde og gjør med Rosetta 2.

Per mars i år har Intel 78 prosent av Windows-markedet for PC-er, AMD har 13 prosent og 9 prosent fordeles til Apple, Qualcomm, ARM og MediaTek.

Intervjuet kommer etter Qualcomms store event på Computex i Taiwan der selskapet snik-avslørte at det kommer mer enn bærbare med Windows ARM, men også mini-maskiner og alt-i-ett-maskiner.