iapd pro m4 11
For å sikre at hackere ikke fjerner indikator-lyset som avslører at kamera og/eller mikrofonen er aktiv, har Apple implementert varselet i maskinvare. Bilde: ITavisen

Annonse


Apple fortalte ikke om den nye sikkerhetsfunksjonen

De nye iPad Pro M4-modellene, vi testet nettopp 11 tommeren, har en kjekk ny sikkerhetsfunksjon Apple ikke har snakket om.

Indikatorlys på maskinvarenivå

Det er snakk om “Secure Indicator Light” (SIL), en delvis selvforklarende funksjon. Du skjønner, ved bruk av mikrofon eller kamera, så aktiveres en liten indikator oppe til høyre i iPadOS. Det er forsåvidt ikke noe nytt å varsle brukeren om at kamera eller mikrofon er aktivt uansett produsent, men det Apple har gjort er å skille funksjonen fra resten av programvaren – i stedet brukes det maskinvare i panel-teknologien for å aktivere den, og på den måten kan brukeren være ekstra trygg på at ondsinnet programvare ikke deaktiverer varselet og sniker til seg lyd eller video.

Det er garantert at Apple vil implenetere den samme teknikken i iPhone 16-serien, og vi er enige med 9To5Mac i hvorfor selskapet ikke aktivt skryter av teknologien:

“I mellomtiden nevner kanskje ikke Apple funksjonen offentlig fordi det ville indikere, utilsiktet, at de eksisterende mikrofon- og kameraindikatorene i all annen maskinvare ikke er så sikker som de kunne være,” konkluderer Apple-bloggen.