pixel 8a
Det kan bli et større fokus på batterilevetid med Pixel 9-serien, mens den virkelig store Pixel-lanseringen skjer neste år. Avbildet: Pixel 8a. Bilde: ITavisen

Annonse


Håpet er mye bedre batterilevetid

Pixel-mobiler fra Google lekker alltid lenge før selskapet er klare til å snakke om dem.

Slik yter den – opptil 40 prosent bedre energi-håndtering

Allerede i januar dukket det opp bilder som avslørte det nye designet. Deretter, i april, dukket de virkelige modellene opp. Og nå har vi fått levert de første ytelses-tallene for Tensor G4 som har et 1+3+4-design som består av:

  • 1 x Cortex-X4 – kjappest
  • 3 x Cortex-A720 – mellomklasse-ytelse
  • 4 x Cortex-A520 – energi-sparer

Pixel 9 Pro XL scorer 1 176 410 poeng i AnTuTu, til sammenligning med Pixel 8 som klarer 877 443 poeng, Pixel 9 med 1 016 167 poeng og Pixel 9 Pro 1 148 452 poeng.

Ytelsesforbedringene samsvarer mer eller mindre med ARM lover med de ulike kjernene, som går fra 15 prosent ytelsesforbedring til 40 prosent mer effektiv energi-håndtering for X4-kjernen, og 20 prosent bedre effektivitet for A720, mens A510 får 22 prosent bedre energi-håndtering. Det skal bli spennende å se om batterilevetiden blir langt bedre i år, da Pixel 8 Pro langt ifra er den beste på området.

Det er ingen overraskelse at det ikke er snakk om store ytelses-forbedringer all den Samsung lager brikkene sammen med Google, for fra og med Pixel 10 skal Google gjøre sin egen greie (med TSMC) og ARM sine brikke-design, noe som betyr at det kan bli Googles “iPhone X”-øyeblikk. Innen den tid vil også Gemini AI-en være innbakt i Android.