iptv spania
Det spanske politiet stengte en tjeneste, men så dukket det opp en ny en klar til å ta imot de samme kundene. Bilde: Policía Nacional/YouTube

Annonse


Arresterte bakmennene bak IPTV-piratnettverk verdt 60 millioner kroner, men kundene ler sist

Åtte personer er arrestert i Spania relatert til et IPTV pirat-nettverk som omsatte for 5,3 millioner euro, men sendingene har de ikke klart å stoppe etter to år med etterforskning.

14 000 kunder for “free-to-air”-tjenester

“Mannen ledet angivelig et forretnings- og kriminelt nettverk, bestående av borgere som hovedsakelig bodde på Gran Canaria, som så ut til å være en legitim forretningsstruktur som han klarte å tjene mer enn 5,3 millioner euro.” Politiet omtaler nettverket som globalt, blant annet fordi hovedmistenkte er nederlandsk statsborger:

“Den komplekse data- og banketterforskningen som ble utført, sammen med flere politiets etterforskningsteknikker, gjorde det mulig for spesialistene ved Central Cybercrime Unit å bevise at nettsidene som ble undersøkt var registrert, kontrollert og drevet fra flere selskaper ledet av hovedmistenkte, en nederlandsk statsborger.”

I tillegg til å fjerne krypteringen på TV-kanaler (mer enn 130) for så å strømme innholdet til de betalende pirat-kundene, serverte IPTV-tjenesten tusenvis av filmer og TV-serier. I alt hadde tjenesten 14 000 kunder som betalte fra 10 til 19 euro i måneden til bakmennene for innholdet som i utgangspunktet sendes “gratis” på TV, bare ikke i Spania.

Annonse


Dirigerte kundene til nye servere

Videre forklarer politiet hvordan 16 web-servere ble tatt ned, slik at “brukere som prøvde å skaffe seg tilgang, ikke klarte å nå tjenesten.” I stedet ble brukerne sendt til en politi-nettside som forklarer at nettsiden er tatt ned, melder politiet.

Det politiet burde ha forventet etter å ha stengt “TVMucho” er at en kopi-tjeneste ville komme på banen veldig kjapt, og det skjedde i form av “TeeVeeing.”

“Alt tidligere abonnenter av TVMucho trengte å gjøre var å godta nye vilkår og betingelser, og ifølge rapporter ble normal tjeneste gjenopptatt,” forklarer TorrentFreak om katt- og mus-leken – selv appen til iPhone er fremdeles tilgjengelig. Det eneste som ikke er det samme er tilgjengelighet i Spania, noe som kanskje kan løses med en VPN.

Det merkelige er at klagen mot tjenestene fra “Alliance for Creativity and Entertainment,” går på at tiltakene er rettet nettopp mot TVMucho og TeeVeeing.

“Hvilke 16 nettsteder den spanske regjeringen omtaler som blokkert er uklart. Det samme ser ut til å gjelde for de blokkerte tjenestene som, så vidt vi kan se, ikke inkluderer den viktigste. Andre spørsmål kan tas opp etter hvert, inkludert påstanden om at de mistenkte fanget opp satellittsendinger. Det er mulig de gjorde nettopp det, men det er også informasjon som tyder på at innhold lettere ble skaffet fra minst én annen IPTV-tjeneste,” konkluderer TorrentFreak om den merkelige saken.