sightful
For 20 000 kroner kan du snart handle en laptop uten skjerm. I stedet følger det med et par AR-briller som lover opptil 100 tommer.

Annonse


Denne laptopen mangler SKJERM

Sightful har endelig designet en laptop alle har etterspurt: en uten integrert skjerm!

Svakt synsfelt, interessant ide

Nei, ingen har vel egentlig spurt om det, men det er en ganske morsom vri på bærbare dette: “Spacetop G1″ krever nemlig at du tar på deg et par AR-briller (i partnerskap med Xreal) som følger med for å skape et AR-grensesnitt. Maskinen kjører ikke en gang Windows, men et spesial-designet OS bygget på ChromiumOS med gest-støtte. Poenget er som med Apple Vision Pro å skape et stort arbeidsmiljø for brukeren med opp til 100” med boltreplass for alt mulig, men det gjenstår å se hvor bra gestene fungerer.

Maskinen er ingen tungvekter i forhold til ytelse, da den kun er utstyrt med mobil CPU-en Qualcomm Snapdragon QCS8550, 16GB RAM og 128GB lagringsplass. Når det kommer til brillene har 1080p oppløsning, OLED, 90Hz og 50 grader visning (langt under Vision Pros opp til 110 grader horisontalt) og en 42 PPD (Pixels per Degree.) Åpne høyttalere er også inkludert i form av Xreal sine 6 W.

Kan reserveres for 100 dollar

Du ikke droppe skjermen, eller skjermene om du ikke vil, fordi den har 2 x USB C med støtte for eksterne skjermer. Batterilevetiden er ikke den beste på rundt åtte timer, men den har WiFi 7, Bluetooth 5.3, og støtte for 5G og 4G på farten.

Om du ønsker å teste en slik maskin er det ikke billig fordi den er priset til 1900 dollar. I det minste får også med et 5MP-kamera på kjøpet for nettmøter, men vi tviler på at dette blir en suksess. I det minste er det spennende å se at noen tør, og kanskje selskapets teknologi blir kjøpt av en av de større. Det er kanskje også håpet.

Maskinen støtter Googles kontor-apper.