windows 11 vpn
Microsoft vil om ikke lenge lansere en oppdatering for å rette VPN-feil, men det kan ta en knapp uke.

Annonse


OPPDATERT: VPN-feilen rettet

Microsoft erkjenner det er en feil med Windows 11 og visse typer VPN-tilkoblinger.

Artikkelen inneholder annonselenker

Først publisert 2. mai

Oppdatert, 14. mai, 19:26:

Annonse


De nyeste Windows 11-versjonene har fått levert oppdatering KB5037771 som blant annet retter VPN-feilen.

Sertifikatfeil plager Windows 11-brukere

VPN-tjenester kan være smart for mange ting, inkludert å skaffe seg tidlig tilgang til avanserte og gratis AI-tjenester fra selskap som Google, Meta og Musks Grok på X. Men nå skaper Microsoft problemer for brukere av slik tjenester: KB5036893 er nemlig ute og gjør ugagn – oppdateringen ble lansert 9. april. Det er ikke mye å melde om oppdateringen, men feilen går ut på at brukeren feilaktig får servert feilmeldingen “a certificate could not be found.”

En kommende oppdatering vil rette problemet, er dessverre meldingen akkurat nå. Mao. til så skjer, kanskje neste tirsdag, så er eneste løsning å rulle tilbake oppdateringen. Det er ikke så lenge siden Microsoft rotet det til på nettverkssiden og måtte lansere enn oppdatering for å fikse hastighetene relatert til L2TP/IPsec VPN. Andre plattformer som brukes er PPTP, L2F og L2TP.

Annonse