meta horizon os
Meta lanserer VR-OS for partnere og åpner VR-butikken for dem og programvare-utviklere og skapere.

Annonse


Dette er “Meta Horizon OS” – hodesett fra Asus ROG og Lenovo på vei

Artikkelen inneholder en annonselenke

Meta har ikke bare lansert sin nye og kraftige AI på tvers av en rekke produkter, inkludert Facebook, Instagram og WhatsApp, men kun om man bruker en VPN.

Åpner opp VR OS-et – flere partnere er med

“I dag tar vi neste skritt mot visjonen vår for en mer åpen dataplattform for metaverset. Vi åpner operativsystemet som driver Meta Quest-enhetene våre til tredjeparts maskinvareprodusenter, og gir flere valgmuligheter til forbrukere og et større økosystem for utviklere å bygge for. Vi jobber med ledende globale teknologiselskaper for å bringe dette nye økosystemet til live og gjøre det enda enklere for utviklere å bygge apper og nå ut til publikum på plattformen,” er stor-nyheten Meta slapp i dag ettermiddag med interessante partner-avsløringer.

Sony gjør det alle håpet på

VR- og AR OS-et er døpt “Meta Horizon OS,” og Meta sier allerede at det er et maskinvare-økosystem for programvaren: “Vi valgte dette navnet for å gjenspeile visjonen vår om en dataplattform bygget rundt mennesker og tilkobling – og det felles sosiale stoffet som gjør dette mulig. Meta Horizon OS kombinerer kjerneteknologiene som driver dagens mixed reality-opplevelser med en rekke funksjoner som setter sosial tilstedeværelse i sentrum av plattformen,” forklarer selskapet i pressemeldingen.

Annonse


Partnere som skal lage hodesett inkluderer Asus ROG, Lenovo, Xbox (Meta Quest inspirert av Xbox.) I sentrum står Qualcomm sin Snapdragon-plattform og XR2 Gen 2 i skrivende stund.

Åpner opp alt

Meta sier at teknologien de har utviklet for hodesett, som “passthrough” og forståelse av miljøet, åpnes for utviklere og skapere – dette inkluderer “Meta Quest Store.” Og selvsagt er det sosiale aspektet inkludert:

“Det sosiale laget Horizon som for øyeblikket driver Meta Quest-enheter, vil strekke seg over dette nye økosystemet. Det gjør det mulig for folks identiteter, avatarer og vennegrupper å bevege seg med dem på tvers av virtuelle rom og lar utviklere integrere rike sosiale funksjoner i appene sine. Og fordi dette sosiale laget er laget for å bygge bro over flere plattformer, kan folk tilbringe tid sammen i virtuelle verdener som eksisterer på tvers av blandet virkelighet, mobile enheter og stasjonære enheter. Meta Horizon OS-enheter vil også bruke den samme mobilappen som Meta Quest-eiere bruker i dag – det nye navnet er Meta Horizon-appen.”

Sammen med en mer åpen appbutikk, vil Meta Horizon OS fortsette å gi folk flere valgmuligheter i hvordan de får tilgang til apper. Fordi vi ikke begrenser brukere til titler fra vår egen appbutikk, er det flere måter å få tilgang til flott innhold på Meta Horizon OS, inkludert populære spilltjenester som Xbox Game Pass Ultimate, eller gjennom Steam Link eller Air Link-systemet vårt for trådløs streaming PC-programvare til headset. Og vi oppfordrer appbutikken Google Play 2D til å komme til Meta Horizon OS, hvor den kan operere med samme økonomiske modell som på andre plattformer.

Annonse