sonos roam
Sonos skal lansere sine første hodetelefoner i juni, og stor-oppdatere Roam først lansert april 2021. Bilde:Ole Magnus Kinapel/ITavisen

Annonse


OPPDATERT: Dette lanserer Sonos i juni

Vi vet at Sonos skal lansere hodetelefoner.

Først publisert 22. november, 2023

Oppdatert, 24. mars, 2024, 20:12:

Vi er allerede klar over at Sonos har utsatt sine WiFi-hodetelefoner: det rapporterte Mark Gurman sent i februar i år – hodetelefonene lanseres i juni. Nå avslører Gurman at også et annet Sonos-produkt lanseres samme måned: Roam 2, den minste av alle Sonos sine høyttalere. Vi testet første generasjon i april 2021, og ga den 9 av 10 poeng:

Annonse


Sonos Roam er så liten og nett at du ikke trenger å vurdere om du skal ta den med på tur. Likevel har den overraskende god lyd. Som en del av Sonos’ økosystem blir høyttaleren dessuten et fint tilskudd til hjemmet.

Ole Magnus Kinapel, ITavisen, 6. april 2021

På topp finner vi et berøringsfølsomt panel i andre generasjon, som vil minne om Era 100 og 300-høyttalerne, noe vi tidligere har spådd. Bluetooth-feilene skal samtidig være rettet. Sonos har slitt med den nye programvaren for alt det nye, inkludert WiFi-lyd, derfor får kun hodetelefonene og Roam 2 støtte fra første dag. En oppdatering vil senere legge til støtte for Move 1, Move 2 og Roam 1.

Sonos-sjefen har hintet til flere lanseringer….

Vi rapporterte nemlig 16. november, samtidig med at selskapet måtte kutte stillinger at:

“Sonos sin Chief Executive Officer, Patrick Spence, uttalte denne uken at selskapet skal lansere et lukrativt nytt produkt i løpet av de kommende månedene – med måneder så regner vi ikke med at de rekker jule-salget:

I andre halvdel av året vil vi lansere et stort produkt i en ny kategori på flere milliarder dollar som vil utfylle våre nåværende tilbud, begeistre kunder og generere umiddelbare inntekter.” Samtidig er tre andre produkter på vei med internprosjekt-navnene Lasso, Pinewood og Premier.”

Nå avslører Bloomberg at prisen på hodetelefonene blir minst 400 dollar. Derfor kan vi regne med at prisen i Norge blir 5000 kroner eller mer. Lanseringen mener Bloomberg skal finne sted i april. Derfor rekker ikke Sonos, som vi regnet med, å lansere dem før jule-rushet.

…nå vet vi hva det er

Noe vi ikke har hørt før er at selskapet også skal lansere strømme-boks, altså et alternativ til Apple TV og strømme-mulighetene som allerede er å finne i smart TV-er. Enheten kommer visstnok på tampen av neste år og blir priset langt rimeligere: mellom 150 til 200 dollar skal være prisen for boksen med app-støtte.

Det avsløres også at selskapet utvikler nye forsterkere, høyttalere som kan testes i taket (for profesjonelle installatører) i tillegg til en dyrere lydplanke. En ny bass-kasse, oppdatering av Roam og en modell av Era 100 myntet på bedrifter (med Ethernet,) er også på vei. Det er mye, det, men det er enda mer: stemmekontrollen skal også oppgraderes, det kommer en video-tjeneste og en oppgradert mobil-app.

En oppfølger til hodetelefonene som det har vært snakk om i lang tid, blir visstnok ørepropper som vil minne om Apple AirPods. I stedet for å fokusere på de tekniske aspektene, skal fokuset være på fin-tuning for hver lytter.

Roam.

Dette vet vi om de nye produktene

Om den nye appen, med intern-navnet Passport, så vil denne kunne kontrollere hodetelefonene og andre produkter selv uten å være tilkoblet hjemme-nettet. Lanseringen av den oppdaterte appen skal skje snart ifølge avisen. Stemme-styringen stor-oppgraderes i andre halvdel av 2024 og heter Voice 2.0, men hodetelefonene blir lansert med støtte for den nåværende versjonen.

Sonos S2-appen.

Pinewood er navnet på strømmeboksen. Som nevnt lanseres den sent 2024 eller tidlig i 2025. Enheten skal i tillegg til å strømme video til TV-er fungere som en hub for Sonos-utstyr. OS-et er basert på Android. Dolby Atmos og Dolby Vision-støtte er inkludert og man vil naturligvis kunne lage 3D-lyd ved å koble sammen flere Sonos-høyttalere. Sonos utforsker muligheten til å lansere en Netflix-konkurrent, men dette er ikke spikret.

Sonos Arc.

Så var det basskassen: den heter Lotus internt og blir en oppgradering av Sub og får støtte for WiFi 6. Etter lanseringen av oppgraderte Sub skal det visstnok lanseres en dyrere lydplanke. Sonos Arc koster 8000 kroner og sub rundt 7000 kroner. Den nye og dyrere lydplanken vil kanskje koste 1200 dollar, altså nesten 13 000 kroner omregnet fra dollar, og får bedre bass og generelt bedre lyd enn Arc.

Sub.

Og det er mer: Roam oppgraderes med en topp som får berørings-slider for å styre volumet, og nye Roam vil ligne mer på Move 2. Til slutt nevnes Premier som skal være en dyr forsterker som kan komme til å koste fra 3000 til 4000 dollar. Lanseringen skal visstnok skje i andre halvdel neste år og før lanseringen av tak-høyttalerne.

Sonos er nødt til å ta tak i flere marked og forbedre der de allerede har fotfeste, for toppen så selskapet våren 2021. Siden den gang har det gått nedover:

Illustrasjon: Yahoo Finance

Annonse