tesla frontrute
Det er noe flaut at Teslas biler ikke klarer å oppdage regn. Bilde: Tesla Girl/X

Annonse


Tesla vet dette ikke fungerer

Tesla-eiere vet hvor dårlig de automatisk vindusviskerne er, og har lovet å rette problemet tidligere.

Klarer de det denne gang?

Spesielt etter 2018 har deteksjonen av regndråper på frontruten fungert mye dårligere enn hva som bør forventes av produsenten, inkludert på de dyre S- og X-modellene. Årsaken er at Tesla (les: Elon Musk) tviholder på strategien om at kameraene rundt bilen skal ta seg av alt, inkludert vindusviskerne.

“Det er så ille at det er latterlig,” proklamerer elbil-bloggen Electrek, og mange norske Tesla-eiere, spesielt i Bergen, er nok mer enn enige. Så hva gjøres? Vi vet ikke spesifikt rent teknisk hvordan Tesla skal løse det, men det er trolig snakk om en eller flere forbedringer av algoritmen.

Teslas Yun-Ta Tsai er senior-utvikler, og bekrefter på X at nok en forbedring er på vei, og det trolig snart. Vi får se.

Annonse