Annonse


Microsoft er allerede i trøbbel

Vi stusset litt da Microsoft ikke lenge etter at Activision Blizzard-oppkjøpet gikk i boks, sparket 1900 ansatte fordelt på Xbox og det nylig kjøpte spill-selskapet.

I hardt vær et par uker etter kuttrunden

Årsaken er lett å se: det var en tung runde for å få godkjent handelen både innen- og utenlands, og allerede kort tid etter at nyheten sprakk sent forrige måned, er FTC på banen og mener at Microsoft allerede har brutt kjøpsavtalen da de sparket nesten 2000 medarbeidere.

“The Federal Trade Commission” har sendt en klage til føderal ankedomstol:

“FTC skriver med dette for å varsle domstolen om Microsofts offentlig rapporterte plan om å eliminere 1900 jobber i sin videospilldivisjon. Denne nylig avslørte informasjon motsier Microsofts representasjoner i prosedyren, som søker å midlertidig pause Microsofts oppkjøp av Activision i påvente av FTCs evaluering av fusjonens antitrustfordeler.”

Ifølge FTC så motstrider kuttene mot Microsofts tidligere garantier om at selskapene skulle fungere uavhengig av Microsoft:

“Microsofts nylig rapporterte plan om å eliminere 1900 jobber i videospilldivisjonen, inkludert i sin nyervervede Activision-enhet, motsier de foregående representasjonene den kom med til denne retten. Spesifikt har Microsoft angivelig uttalt at oppsigelsene var en del av en “utførelsesplan” som ville redusere “overlappingsområder” mellom Microsoft og Activision – dette er i strid med Microsofts forslag til denne domstolen om at de to selskapene skal operere uavhengig etter fusjonen.”

ITavisen følger utviklingen i saken.

Annonse